Forbedr dit emballageforbrug med disse 7 tips

Dette indlæg blev udgivet 22. marts 2023

Reuse, Reduce, Recycle. Du kender sikkert remsen. Men hvordan er det nu, man fører principperne ud i livet? Emballage rimer ikke på bæredygtighed, men du kan gøre meget for at dit emballageforbrug bliver mindre belastende. Vi har samlet syv tips, men vi tror på, du kan bruge dem som afsæt til at finde på endnu flere!


REDUCE

Måske er det svært at reducere antallet af de forsendelsesæsker eller smykkeæsker, der skal bruges, men ved at tilpasse størrelserne til dit behov, er du med til at mindske materialeforbruget.

1 Formindsk spildplads

Uanset hvilken emballagetype, du benytter, vil der altid være en smule luft tilovers. Med mindre, du vakuumpakker dine smykker. Undgå overflødig luft i emballagen ved at vælge korrekte størrelser. Vi er klar til at guide dig, hvis du har brug for hjælp.

Se hele udvalget af postæsker og kuverter >

2 Down-size

Vælg de smykkeæsker, som passer bedst i størrelsen til dine smykker, og vær med til at reducere materialeforbruget. Mange af Westpacks smykkeæsker har multifunktionelle indsatse. Det betyder at de kan bruges både til kæder med vedhæng, øreringe og endda smykkesæt. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde de helt rigtige smykkeæsker og sender gerne en gratis prøve.


REUSE

Når et produkt genanvendes i sin oprindelige form (en æske som en æske), så giver det god miljø-karma. Det betyder nemlig, at der er ét mindre produkt, der skal fremstilles og transporteres. Her får du nogle forslag til genanvendelser af produkter fra Westpack:

3 Brug pakkefyldet som indpakning.

Næste gang, du modtager en pakke fra Westpack, så prøv at lægge mærke til, at vi har brugt brunt kraftpapir som pakkefyld. Det papir er faktisk vildt lækkert til at pakke ind i. Det krøllede, grove look giver den helt rigtige knitrende genbrugs-fornemmelse. Prøv det.

Har du brug for fyld i dine egne pakker? Her finder du vores gode materialer til forsendelse >

4 Pak ind uden tape

Misforstå os ikke; vi har intet imod tape (og vi tror også, tape synes, vi er okay). Men du kan med fordel stoppe op, inden du rækker ud efter tape-dispenseren. Dine kunder får nemlig mulighed for at genbruge gavepapiret, hvis der ikke sidder tape på gaveindpakningerne. I stedet kan du bruge et lækkert stofbånd af satin eller træfibre, som let kan bindes op og bruges igen. Og igen. Og igen…

Se hele udvalget af indpakningsmaterialer fra vores ECO-sortiment >

5 Opfordr til genbrug

Vi tror, de fleste mennesker gerne vil genbruge emballage. Spørgsmålet er blot: Hvordan? Her kan du med fordel komme med gode råd til dine kunder. Giv dine ideer videre ved at få dem trykt inden i forsendelsesæskerne. Du kan også vedlægge et lille kort.

Ideer til unboxing oplevelser med et budskab >


RECYCLE

End-of-life mulighederne for dine emballageprodukter spiller en stor rolle. Når dit emballage kan materialegenbruges spares produktion og forbrug af jomfruelig råvarer.

6 Undgå miksede materialer

Emballage, der er sammensat af flere materialelag, mister evnen til at blive genbrugt. Du kan derfor gøre det lettere for dine kunder at sortere emballagen til genbrug, hvis du vælger emballage, som består af én type materiale; fx plast eller pap.

7 Vælg genbrugelige eller fornybare materialer

Træ, bomuld og hør er gode eksempler på fornybare og genanvendelige materialer. Hvis du vælger certificerede produkter, fx FSC®, ved du tilmed, at der er styr på forsyningskæden.


Hvorfor er FSC®-certificerede produkter et godt valg?

FSC-mærket er din garanti for, at det anvendte materiale stammer fra en FSC-skov, hvor der ikke fældes flere træer, end skoven kan nå at reproducere. Det betyder også, at dyre- og plantelivet i de pågældende skove bliver beskyttet, ligesom skovarbejderne er uddannede, har ordentligt sikkerhedsudstyr og får en fair løn.

Alle FSC-certificeringer verden over bygger på de samme grundprincipper. Når du køber et FSC-mærket produkt, ved du med andre ord, hvad du får – uanset om produktet er fra Danmark eller Bolivia.

Brug ECO-Friendly mærket som guide

ECO er Westpacks egen mærkning, og det bruges som en guide til vores kunder.

En vare kan opnå ECO-mærket på baggrund af flere miljømæssige hensyn. ECO-mærket tildeles varer som enten er fremstillet af råvarer som er FSC®-certificerede, Fairtrade®-mærket, økologiske eller genbrug.

Brug ECO-mærket som et pejlemærke til produkter, der er et bedre alternativ til traditionelt producerede produkter. På hver vare kan du se de miljøhensyn, der er taget, og tage beslutning om de passer til dit brand.


FSC® er miljømærket for ansvarligt skovbrug. www.fsc.org. Vores FSC licens nummer er FSC®C112509.

Posted i: Tips & Tricks, ECO
Kan du lide dette post?
0
0