westpack's dna

Ansvarlighed

 

Vores virksomhed er baseret på de fire værdier Ansvarlighed, Troværdighed, Fællesskab og Købmandskab.

Derfor er CSR i vores DNA. Men for at hjælpe os selv og vores leverandører med at opfylde faktiske, målbare mål og standarder, er det også en del af vores strategi, vores praksis og vores politikker. For at sikre, at vi følger de grundlæggende principper for ansvarlig virksomhedsledelse, har Westpack truffet den strategiske beslutning at støtte FN's Global Compact-initiativ. Ved at være en del af det globale og velkendte initiativ, mener vi, at vi har de bedst mulige rammer for at indarbejde strategier, politikker og procedurer, der vil sikre vores langsigtede succes på Westpack.

Westpack er en del af FN's Verdensmål

Verden står over for store udfordringer på områder som fattigdom, ulighed, miljø og klima. Det er derfor vigtigt, at vi handler på globalt plan.

Westpack ønsker at være en del af bevægelsen, der arbejder for at finde løsninger på nogle af de største problemer, som verden står over for i dag, og at bidrage til at skabe en bedre verden for alle.

Det er vigtigt for os at være tro mod CSR og dét som FN's Verdensmål omhandler: miljø, sociale konsekvenser, menneskerettigheder og antikorruption. Hver af disse overskrifter er styret af veldefinerede CSR-principper, som vi er forpligtet til at følge.

Vi sætter partnerskaber for handling (Verdensmål #17) og Anstændige jobs og økonomisk vækst (Verdensmål #8) i centrum for vores tilgang til FN's Global Compact-initiativ, mens vi også fokuserer stærkt på Ansvarligt forbrug og produktion (Verdensmål #12), Bæredygtig energi (Verdensmål #7) og Livet på land (Verdensmål #15).

Hvad angår resten af de 17 mål for bæredygtig udvikling, respekterer og inddrager vi dem alle i vores forretningsmæssige beslutninger. Vi er gået sammen med forskellige partnere, da vi mener, at dette er den bedste måde for Westpack at bidrage på et globalt plan.

Vi har gjort det til en strategi at slå sig sammen med mennesker og organisationer, der er dedikeret til at løse humanitære og miljømæssige problemer rundt om i verden. Dette omfatter partnerskaber med organisationer som Fairtrade®, FSC®, One Tree Planted® og 1M, for at nævne nogle få.

Vi holder skarpt øje med vores CSR-indsatser

Fakta-drevet og standardiseret rapportering

Hos Westpack har vi gennem årene arbejdet på at blive mere fakta-drevne i vores CSR-dokumentation. Ved at deltage i FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling, har Westpack forpligtet sig til at rapportere CSR-aktiviteter og -resultater i henhold til internationalt anerkendte standarder. En rapporteringsmetode, der matcher nogle af de absolutte frontløbere inden for CSR, og som gør det muligt for vores partnere bedre at sammenligne Westpack med konkurrenter med hensyn til CSR. Med FN's Global Compact forpligter vi os til årligt at rapportere vores CSR-indsats og resultater inden for:

Miljø

Social
indvirkning

Menneske-
rettigheder

Korruptions-
bekæmpelse

Bæredygtige
materialer og
produktionsmetoder

Westpack arbejder løbende på at levere så stort et udvalg som muligt af materialer, der er miljøvenlige.

For at gøre vores miljøvenlige produkter lettere at få øje på på vores hjemmeside, har vi skabt et separat brand for disse produkter: ECO. Ethvert produkt, der er fremstillet af FSC® eller Fairtrade-certificerede materialer – eller af organiske, biologisk nedbrydelige eller genanvendte materialer – kan findes i denne produktkategori.

Vores ECO mærke er normalt placeret, så det er klart synligt på vores produkter, da dette hjælper vores kunder med at markedsføre budskabet om bæredygtighed.

More info on FSC, REACH, EUTR

FSC website

Westpack EUTR

Westpack REACH

Vores virksomhed gør en forskel


Westpack i Asien

At drive etisk forsvarlig forretning i Asien kræver en grad af omhu og forsigtighed, som ikke er nødvendig i Europa, hvor de fleste af vores kunder er baseret. Tro overfor Westpacks kerneværdier går vi meget langt for at sikre en bæredygtig indvirkning i de lande, hvor vi opererer.

Westpack er fuldgyldigt medlem af amfori, som giver adgang til BSCI-platformen. Platformen er kendt for sin gennemsigtighed i overvågningsprocessen. En anden vigtig fordel er amfori Academy, som giver uddannelse og e-learning til medlemmerne og som vil give Westpack's medarbejdere i Asien mulighed for at udvide deres ekspertise og forblive ajour mht. CSR. Medarbejderne hos vores leverandører får også adgang til amfori Academy, som yderligere vil styrke Westpacks værdikæde. Selv om vi ændrer revisionsplatformen, vil vi fortsætte vores tætte samarbejde med Bureau Veritas, som skal gennemføre BSCI-revisionerne for os. Bureau Veritas har hjulpet os med at revidere fabrikker siden 2014.


Arbejdsmiljø og muligheder

Hos Westpack mener vi, at et godt arbejdsmiljø omfavner forskelle og fremmer innovation. Vores medarbejderes trivsel er på én og samme tid et moralsk ansvar og en tvingende nødvendighed for at drive en succesfuld virksomhed. Vi kunne ikke gøre, hvad vi gjorde, hvis vores medarbejdere ikke trives. Mange af vores medarbejdere har arbejdet hos Westpack i mere end 10 år, nogle i mere end 20 år. Det er vi stolte af.

Westpack har en årlig overskudsdeling, hvor alle medarbejdere deler en fast procentdel af overskuddet. Alle, fra maskinoperatøren til key account manager, fra praktikanten til revisoren, får det samme beløb. Sådan har det været siden 1989. Den strategiske årsag til den årlige overskudsdeling er at skabe en følelse af fællesskab på arbejdspladsen. Det gøres også for at vise, at hver eneste medarbejder gør en forskel.


Westpack som forretningspartner

 

Leverandører og underleverandører

Det er Westpacks mission at sikre, at alle vores indre anliggender er i overensstemmelse med både FN's Global Compact og målene for bæredygtig udvikling. Det er lige så vigtigt, at vi sikrer fortsat anstændig CSR-adfærd i vores forsyningskæder. Hele organisationen overholder principperne i FN's Global Compact og i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Dette gælder for hele den værdikæde, som Westpack er ansvarlig for og har evnen til at påvirke.

Westpacks Code of Conduct fungerer ikke kun som en retningslinje for forretningsadfærden, som forventes af Westpacks leverandører, men fungerer også som et middel til løbende at vurdere vores leverandører. Leverandøren skal give Westpack og/eller enhver, der repræsenterer Westpack, uhindret adgang til produktionsanlæg, ansatte og alle relevante data, der er nødvendige for at revidere leverandøren efter principperne i SA8000. Revisioner kan udføres med eller uden forudgående varsel.

Westpack Code of Conduct

Westpack Code of Conduct er forankret i de værdier, som Westpack blev bygget på. Vi er forpligtet overfor disse værdier, som omfatter troværdighed, fællesskab og ikke mindst ansvar. Disse værdier er i overensstemmelse med standarderne for SA8000. Her er nogle vigtige aspekter af vores Code of Conduct:

  • Leverandøren må ikke ansætte personer under 15 år.
  • Leverandøren skal have en medarbejder-repræsentationspolitik.
  • Ansatte hos leverandøren må ikke diskrimineres på baggrund af race, hudfarve, nationalitet, religion, køn, alder, seksuel orientering eller civilstand.
  • Korrupte aftaler med leverandører, embedsmænd eller andre tredjeparter er strengt forbudt, hvilket betyder, at Westpack håndhæver en nul-tolerance politik.
  • Arbejdstiden skal være i overensstemmelse med gældende lovgivning. Hvis der ikke er gældende lovgivning på området, fastsætter Westpack en maksimal arbejdsdag på 8 timer om dagen og 48 timer om ugen.
DOWNLOAD WESTPACK CODE OF CONDUCT

FSC® er miljømærket for ansvarligt skovbrug. www.fsc.org.
Vores FSC licens nummer er FSC®C112509.

Ansvarlig datahåndtering

Westpack er dataansvarlig for dine personoplysninger. Læs mere omkring Westpacks Persondatapolitik

PERSONDATAPOLITIK
Favoritter 0