• 60 års erfarenhet inom förpackningsindustrin
 • Låg frakt snabb leverans
 • 30 dagar kredit
SPRÅK SEK
Välj språk
Välj valuta
Leverans
LOG IN
Menu
 • SPRÅK SEK
  Välj språk
  Välj valuta
  Leverans
  LOG IN
 • Kundservice

  Frakt och leverering

  Gratis frakt 
  Vid order över 4000 kr.

  Låg frakt
  Endast 90 kr.

  Snabb leverans
  Vi skickar inom 24 timmar/utan logotryck

  Hurtig levering
  1 hverdag i hele landet

  Öppettider


  Måndag-Torsdag: 8:00 - 20:00
  Fredag: 8:00 - 15:00
Mina favoriter (0) 

Logotryk - Værd at vide

 1. Vad är en kliche?
 2. Vilken logofil skall jag skicka?
 3. Vad är en vektor-fil?
 4. Hur stor blir min logo?
 5. Hur blir mitt tryck?
 6. Var blir mitt tryck placerat?
 7. Vad kostar klicheer?
 8. Vilka klicheer behöver jag?

 

1.  Vad är en kliche?

För att kunna trycka din logo på våra askar och påsar etc så behöver vi tillverka en så kallad kliche. En kliche är en tryckplåt i metall som trycker ner logon i askar, påsar, klistermärken.

2.  Vilken logofil skall jag skicka?

För att kunna framställa en kliche så behöver vi ett logo i filformatet ai eller eps i Illustrator. Filen skall vara outlined/vektoriserad och innehållet skall vara svart/vit, utan små detaljer och stora negativa områden.
Utifrån denna fil framställer vi klicheer till tryck.

Har du inte en tryckklar fil (som passar på ovanstående beskrivning), så kan vi hjälpa dig med det grafiske arbetet. Grafisk arbete av ett logo kostar Sek 260,-. Har du en tryckklar fil med ditt logo, så betalar du naturligtvis inte för grafiskt arbete. Pris pr. kliché är sek 260:- (ny kund får 1 st kliche gratis vid sin första beställning)

Du kan ladd upp din logofil i inköpskorgen på hemsidan. Om det inte fungerar kan du alltid maila filen separat och skriva med ditt ordernummer.

3.  Vad är en vektor-fil?

Grafik är vektorgrafik som definieras av en linjer och polygoner som kan uttryckas matematiskt med hjälp av vektorer och punkter.

Motsatsen till en vektor-fil är en raster fil.

Exempel:
Bilden visar skillnaden mellan en vektor fil (till vänster) och en rasterfil (höger). I båda fallen, en cirkel som visas.
Vad du inte kan se är att bilden till vänster är en vektor fil eller bilden till höger är en raster fil som består av många små bildpunkter. Först när vi förstorar filerna är skillnaden uppenbar. En förstoring av vektor-fil kommer inte att skada kvaliteten på figuren, men förstorar vi raster-filen är de enskilda pixlarna mycket synliga och kanten av cirkeln ojämn.

4.  Hur stor blir min logo?

För logotryck på askar föreslår vi att du beställer 2 st klicheer i vårat standard mått 28x25 mm och 38x35 mm. (beror lite på hur logon är utformad) då finns det alltid en storlek som passar oavsett storlek på askens lock.

Det går också att beställa större klicheer då i samråd med med din säljavdelning.

5.  Hur blir mitt tryck?

Som nämt ovanför så trycks våra produkter med hjälp av en kliche(tryckplåt i metall) Klichen värmepräglar folie i den valda färgen på askar och påsar. Denna teknik brukar fungera utmärkt i silver och guldfolie.

Dessvärre är denna teknik olämplig för små detaljer och stora ytor, då folien kan flyta ihop och på stora ytor ge sprickor (den täcker inte så bra) Om du är osäker gällande din logo så kontakta ditt säljkontotr för mer information. Du kan också skicka din logo till [email protected] för frågor gällande kvaliteten.

6.  Var blir mitt tryck placerat?

Som standard blir ditt logotryck placerat centrerat på locket. I några fall trycks logon invändigt i asken lock det gäller fx lyxaskarna. Om du önskar en speciel tryckplacering kan det vara möjligt notera dock att det kan tillkomma extra omkostnader för fx inställningar av tryckmaskinen. Kontakta din säljavdelning för mer information.

OBS! Vikkartonger, satinpåsar & påsar m. handtag har andra tryckplaceringar.
På de flesta av produkterna har vi avbildat hur logon är placerad.

7.  Vad kostar klicheer?

Klichekostnader är en engångskostnad då vi använder dem till framtida order. Priset för en ask kliche är 260.-
För reparationspåsar 520:- och för klisteretiketter 260:-

OBS! Som ny kund får du en gratis kliche. Detta gäller dock inte klicheer till plastpåsar.

Plastpåsar trycks med en annan metod än övriga produkter. Priset för plastpåse klicheen varierar beroende på logo/storlek. men ett ca pris mellan 1800-2000:- och är då också en engångskostnad.

8.  Vilka klicheer behöver jag?

Klicheer till smyckesaskar kan oftast användas till tryck på andra produkter. Fx påsar m. handtag, satinpåsar & vikkartonger. Men de kan inte användas till klisteretiketter, satinband, organzapåsar, reparationspåsar. Dessa produkter kräver egna klicheer.

Du kan också väjla ett av Westpacks färdiga logotryck på dina varor. Önsker du att vi trycker fx smyckeaskar med ett av dessa - Westpack Tema logos, skall du endast skriva logoets kod under "Bemärkningar" vid beställning. Klicka här för att se en lista över våra standard logo print. (PDF)

Chatta med oss

Glömt ditt lösenord?

Skriv in din e-postadress nedan och klicka på skicka.
Du kommer få en länk till din e-postadress för att återställa ditt lösenord.

Mitt konto
loading...