Logotryk - Værd at vide

Förpackningar från hyllan med logotyp

Så här fungerar det

Vi har gjort det enkelt att beställa förpackningar för smycken, klockor och glasögon med din logotyp tryckt i guld, silver eller någon av våra många andra färger.

Vi ser till att ditt varumärke utstrålar exklusivitet

Vårt breda utbud av standardartiklar kan enkelt beställas och anpassas på vår hemsida:

 1. Hitta den artikel du vill ha och ladda upp din logotyp. De flesta av de produkter vi säljer online, inklusive smyckesaskar, e-handelsförpackningar, väskor och mycket mer, kan anpassas med tryck som din logotyp eller text.
   
 2. När vi har fått din beställning kontrollerar våra erfarna grafiska formgivare kvaliteten på din logotyp. Om vi bedömer att slutresultatet inte blir perfekt kontaktar vi dig och erbjuder oss att rita om din logotyp helt kostnadsfritt. Därefter får du ett godkännandemejl där du kan se både placering och storlek på den köpta produkten. När du har godkänt kommer vi att börja producera din beställning inom några dagar.

Fördelar:

 • När du har godkänt din beställning börjar vi producera den inom några dagar.
 • Våra designers ser till att din logotyp ser perfekt ut
 • Logotryck ingår i priset på alla smyckesaskar
 • Unika produkter med korta leveranstider

Varmfolietryck - ett lyxigt uttryck för dina förpackningar

Vi använder folietryck för att trycka din logotyp. Vi anser att denna tryckteknik ger den vackraste integrationen mellan produkt och låda.

Folietryck görs genom att metallplattan (klichén) med logotypen värms upp och pressas mot produkten. Mellan klichén och produkten placeras folie i önskad färg och värmen från klichén pressar försiktigt in logotypen i produktens yta och lämnar kvar folien i den lilla fördjupningen. Om logotyptryck utan folie väljs trycks logotypen helt enkelt in i produkten.

Denna tryckteknik är särskilt bra för metallicfärger, men tyvärr finns det också några begränsningar: mycket små detaljer och stora ytor är svåra att trycka.

Om du är osäker på om din logotyp kan tryckas är du välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning; de är experter på logotyptryck och kan vägleda dig genom hela processen.

Låt dig inspireras

Besök våra gallerier och inspireras av våra kunders exempel på våra hyllvaror med logotryck

Kan min logga tryckas i flera färger?

Många av våra produkter kan märkas i flera färger mot en extra avgift. Denna avgift tillkommer för varje extra färg eller varje extra tryck.

Följande föremål kan anpassas med en flerfärgad logotyp:

 • Smyckesaskar
 • Vikbara askar
 • Bärpåsar, storlek XL

 

Ett flerfärgstryck är möjligt om färgerna inte är inbördes relaterade eller kräver justering. Vid tvåfärgstryck passerar lådan/påsen två gånger genom skrivaren. Under dessa omständigheter kanske det inte går att uppnå en perfekt ny justering.

Kan tryckas

Färgerna är inte inbördes relaterade så att logotypen kan tryckas

Övertoningar kan inte tryckas

Skuggor kan inte tryckas

Fullfärgstryck, till exempel foton och bilder, kan inte tryckas

Möt våra kunder

Utforska våra kundfall och se exempel på hur våra standardprodukter kan förvandlas till personliga förpackningslösningar med ett vackert logotryck.

Vilka färger kan jag välja mellan?

Westpack kan märka dina produkter i flera olika färger. Färgerna illustreras nedan på både en svart och en vit yta.

Metallic guld

Metallic silver

Metallic koppar

Metallic röd

Metallic blå

Metallic rosa

Metallic lila

Metallic orange

Metallic mintgrön

Prägling utan folie

Transparent folie

Vit

Blank svart

Blank rosa

Blank brun

Blank mintgrön

Blank limegrön

Mörkgrön

Gräsgrön

Orange

Grå

Mörkblå

Matt Svart

Matt blå

Gammalrosa

Pärlemorrosa

Matt gul

Vinröd

*Ljusa tryckfärger kan utgöra en utmaning när de trycks på mörkare ytor. En mörk yta kan få tryckfärgen att ändra ton och se ganska annorlunda ut. Därför kan du endast välja pärlrosa tryck på lådor i ljusa färger, såsom vit och elfenben.

Metallic guld

Metallic silver

Metallic koppar

Metallic röd

Metallic blå

Metallic rosa

Metallic lila

Metallic orange

Metallic mintgrön

Prägling utan folie

Transparent folie

Vit

Blank svart

Blank rosa

Blank brun

Blank mintgrön

Blank limegrön

Mörkgrön

Gräsgrön

Orange

Grå

Mörkblå

Matt svart

Matt blå

Gammalrosa

Matt gul

Vinröd

Logotryck - FAQ

 • Vad är en kliché?

  En kliché är en metallstämpel eller en stans med din logo som behövs för tryckning på dina produkter. Du behöver en kliché för varje storlek logo du önskar. Om flera av dina produkter trycks med en logo i samma storlek, behövs bara en kliché om klichén går att använda för produkten.

  Standardklichéer kostar 260 SEK per styck.

  Standardklichéer för din första beställning är gratis.

  Klichéer för plastpåsar, kostar mer och ingår inte i introduktionserbjudandet. Observera att våra säljare kommer att informera dig om den extra kostnaden innan du beställer dem.

 • Vilken slags fil behöver ni?

  Vi föredrar att få din logo eller ditt original i vektorformat (AI/EPS) för att säkra bästa möjliga tryckkvalitet. Vi kan dock även arbeta med de flesta andra filler. Bildfiler såsom JPG, PNG, TIFF, PSD och även PDF eller Word-dokument ger inte särskilt stora problem, dvs. om du laddar upp en fil med hög upplösning (stor bild).

 • Vad är en vektorfil?

  En vektorfil är en grafisk återgivning av en bild som använder matematiska principer såsom punkter, linjer, kurvor osv. för att beskriva storleken på logon samt avståndet och förhållandet mellan de olika delarna i logon.

  Vi kan ta en logo som innehåller en cirkel. Vektorfilen innehåller exakt information om storleken på cirkeln i förhållande till text, vinkeln på kurvorna, placering av texten i cirkeln osv. Storleken på båda föremål är inte absolut, endast förhållandet mellan de två. Det innebär att filen kan expanderas i oändlighet, utan att det påverkar upplösningen och därmed kvaliteten.

  Motsatsen till en vektorfil är en rasterfil eller pixelfil.

  Exempel:

  Bilden ovan illustrerar skillnaden mellan en vektorfil (till vänster) och en pixelfil (till höger). Som du kan se, har förstoringen av den vänstra cirkeln inte alls någon konsekvens för cirkelns kvalitet. I motsats till den högra cirkeln, där kvaliteten betydligt försämrats genom förstoringen.

 • Hur stor blir min logo?

  Om du inte har försett oss med någon annan information, förutsätter vi att du vill att vi trycker dina förpackningar med en logo i en av våra två standardstorlekar. Vi råder dig att beställa klichéer i dessa standardstorlekar, eftersom de kan användas till de flesta produkter. Våra två standardstorlekar är 28 x 25 mm för små askar för exempelvis ringar eller örhängen och 38 x 35 mm kliché för alla andra askar.

  Givetvis går det att använda andra storlekar, dvs. en större kliché för askar eller påsar till halsband. Storleken på din logo kan endast justeras genom att beställa en ny kliché i önskad storlek. Vår säljavdelning kan ge dig mer information.

 • Var placeras min logo?

  För de flesta produkter finns det flera möjligheter till placering av din logo på våra produkter.

  Som standard trycks logon i mitten av locket på smyckesasken. Men placeringen kan varieras, beroende på smyckesasken. De flesta bilder på webbsidan visar tryckta askar, där placeringen av Westpack-logon kan användas som referens för standardplaceringen.

  Vi kan även göra icke-centrerat tryck i dina askar, såsom i det nedre vänstra hörnet eller nära kanten. Det finns en del begränsningar för möjligheterna allt efter modell samt askens och logons storlek. Vi rekommenderar att du kontaktar vår säljavdelning för mer information om möjligheterna.

  Observera att en specialkliché måste beställas för varje askstorlek, även om de olika storlekarna askar trycks med samma storlek logo.

 • Kan mina askar tryckas utanför mitten?

  Vi kan även göra icke-centrerat tryck i dina askar, exempelvis i det nedre vänstra hörnet eller nära kanten. Det finns en del begränsningar för möjligheterna allt efter modell samt askens och logons storlek. Vi rekommenderar att du kontaktar vår säljavdelning för mer information om möjligheterna.

  Observera att en specialkliché måste beställas för varje askstorlek, även om de olika storlekarna askar trycks med samma storlek logo.

 • Vad kostar det?

  De flesta smyckesaskar kan göras personliga med en logo, utan extra kostnad. För tryckning av vikbara askar (platt förpackning), smyckespåsar och kassar, kan en extra kostnad tillkomma.

  Kostnaden för klichéer och tryckstämpel är en engångskostnad. Vi kan återanvända klichéerna vid ombeställning, förutsatt att klichéerna kan användas för de produkter du beställer.

  Klichéer kostar 260 SEK per styck. Som introduktionserbjudande får du alla de standardklichéer som behövs för din första order utan kostnad.
  Klichéer för plastpåsar följer inte prisstrukturen ovan och ingår inte i introduktionserbjudandet. Våra säljare kan berätta mer.

 • Tillvägagångssätt

  När vi har tagit emot ditt original, gör våra grafiska designers ett digitalt korrektur åt dig. När korrekturet har godkänts, skickas dina prover inom cirka en vecka. Kliché(er) beställs inte förrän efter att korrekturet har godkänts.

 • Vilka klichéer behöver jag?

  Vanligtvis kan klichéer som tagits fram för smyckesaskar användas för kassar, smyckespåsar och presentkort, så länge de passar på den beställda produkten.

  För etiketter, plastpåsar, reparationspåsar, silkespapper och satinband med tryck, krävs att separata klichéer beställs.

  Specialklichéer

  Några produkter kräver dock särskilda klichéer. Specialklichéer går normalt inte att byta ut och kan bara användas för den specifika produkten du beställer.

  När du beställer plastpåsar märkta med din logotyp, måste en specialkliché tillverkas innan produktion.

  Vad kostar dessa klichéer?

  Specialklichéer ingår inte i vårt introduktionserbjudande. Kostnaden för en kliché är en engångskostnad eftersom klichén kan återanvändas vid framtida beställningar. Vi sparar dina klichéer för eventuella ombeställningar du gör, precis som vi gör med klichéerna för dina askar.

  Klichékostnaden för plastpåsar beror på storleken på påsen du beställer.

  PåsstorlekKlichékostnadTryckområde
  Liten (180 x 250 mm)1714 SEK100 x 150 mm
  Mellanstor (250 x 350 mm)2314 SEK200 x 250 mm
  Stor (350 x 450 mm)2428 SEK300 x 350 mm

  Om ditt tryck är större än angivet tryckområde kan kostnaderna för klichén bli högre. Vid flerfärgstryck kräver varje färg en separat kliché.

 • Hur lång tid tar det?

  Du får ett logokorrektur via e-post innan något trycks. När du har godkänt korrekturet, beställer vi de klichéer som behövs (även kallat tryckstämpel eller stans) för din beställning.

  Beställning av nya klichéer innebär normalt två dagars extra arbetstid.

  Du får en slutlig orderbekräftelse från vår säljavdelning som anger förväntad sändningsdag.