Logotryk - Værd at vide

Många av våra produkter kan göras personliga med ditt logotryck. I denna artikel får du mer information om vilka alternativ du har, vilka filer som krävs samt svar på de vanligaste frågorna om varumärkesprofilering.

INNEHÅLL


Kan jag få tryckt i flera färger?

Många av våra produkter kan tryckas i flera färger, till en extra kostnad. En extra kostnad tillkommer för varje extra färg eller tryck.

Följande artiklar kan göras personliga med en logo i flera färger:

  • smyckesaskar
  • vikbara askar
  • kassar
  • displayer

Ett flerfärgstryck är möjligt om färgerna inte är besläktade eller behöver justeras in. Med 2-färgstryck, körs asken/påsen igenom tryckningen två gånger. Därför kan det vara svårt att uppnå en perfekt centrering.

Nedan några exempel på rätt och fel vid flerfärgstryck:

Kan tryckas

Färgerna är inte besläktade så denna logo kan tryckas

Även om logon ser ut att vara i en färg, finns det en toning i logon som inte kan tryckas

Skuggor är en typ av toning och kan inte tryckas

Fullfärgstryck såsom foton och bilder, kan inte tryckas

Kontakta vår säljavdelning för mer information om möjligheterna eller överväg om din logo passar till flerfärgstryck.

Tillgängliga tryckfärger

Westpack kan trycka dina produkter i flera olika färger.

Tillgängliga färger på svart bakgrund:

Metallic guld
Metallic silver
Metallic koppar
Metallic röd
Metallic blå
Metallic rosa
Metallic lila
Metallic orange
Metallic mintgrön
Prägling utan folie
Transparent folie
Vit
Blank svart
Blank rosa
Blank brun
Blank mintgrön
Blank limegrön
Mörkgrön
Gräsgrön
Orange
Grå
Mörkblå
Matt svart
Matt blå
Gammalrosa
Matt gul
Vinröd

 

Tillgängliga färger på vit bakgrund:

Metallic guld
Metallic silver
Metallic koppar
Metallic röd
Metallic blå
Metallic rosa
Metallic lila
Metallic orange
Metallic mintgrön
Prägling utan folie
Transparent folie
Vit
Blank svart
Blank rosa
Blank brun
Blank mintgrön
Blank limegrön
Mörkgrön
Gräsgrön
Orange
Grå
Mörkblå
Matt Svart
Matt blå
Gammalrosa
Pärlemorrosa
Matt gul
Vinröd

Vad är en kliché?

En kliché är en metallstämpel eller en stans med din logo som behövs för tryckning på dina produkter. Du behöver en kliché för varje storlek logo du önskar. Om flera av dina produkter trycks med en logo i samma storlek, behövs bara en kliché om klichén går att använda för produkten.

Standardklichéer kostar 260 SEK per styck.

Standardklichéer för din första beställning är gratis.

Klichéer för displayer och för plastpåsar, kostar mer och ingår inte i introduktionserbjudandet. Observera att våra säljare kommer att informera dig om den extra kostnaden innan du beställer dem.

Vilken tryckmetod använder ni för varumärkesprofilering?

Trycktekniken vi använder kallas folietryck eller varmstämpel. Din kliché värms upp och trycks in i produkten, ovanpå ett ark färgad folie. Din logo präglas på en kliché som sedan trycks i relief i asken, med eller utan färgad folie.

Denna tryckmetod är speciellt bra för tryck i metallic-färger, såsom guld och silver. Dessvärre har denna metod även några få begränsningar: mycket fina detaljer och mycket stora områden är svåra att trycka.

Är du tveksam om din logo kan användas? Låt oss hjälpa dig. Våra säljare har lång erfarenhet inom området och kan hjälpa dig igenom processen. Kontakta vår säljavdelning

Vilken slags fil behöver ni?

Vi föredrar att få din logo eller ditt original i vektorformat (AI/EPS) för att säkra bästa möjliga tryckkvalitet. Vi kan dock även arbeta med de flesta andra filler. Bildfiler såsom JPG, PNG, TIFF, PSD och även PDF eller Word-dokument ger inte särskilt stora problem, dvs. om du laddar upp en fil med hög upplösning (stor bild).

Om du laddar upp en logo i dålig kvalitet, går mycket arbete åt för att återskapa logon till en kvalitet som lämpar sig för tryckning. Vi tar ut en liten avgift på 260 SEK för denna tjänst.

Om du laddar upp en fil som inte är i vektorformat med ett typsnitt som våra grafiker inte har, kan vi begära en ny fil eller ändra typsnittet.

Vad är en vektorfil?

En vektorfil är en grafisk återgivning av en bild som använder matematiska principer såsom punkter, linjer, kurvor osv. för att beskriva storleken på logon samt avståndet och förhållandet mellan de olika delarna i logon.

Vi kan ta en logo som innehåller en cirkel. Vektorfilen innehåller exakt information om storleken på cirkeln i förhållande till text, vinkeln på kurvorna, placering av texten i cirkeln osv. Storleken på båda föremål är inte absolut, endast förhållandet mellan de två. Det innebär att filen kan expanderas i oändlighet, utan att det påverkar upplösningen och därmed kvaliteten.

Motsatsen till en vektorfil är en rasterfil eller pixelfil.


Exempel:

Bilden ovan illustrerar skillnaden mellan en vektorfil (till vänster) och en pixelfil (till höger). Som du kan se, har förstoringen av den vänstra cirkeln inte alls någon konsekvens för cirkelns kvalitet. I motsats till den högra cirkeln, där kvaliteten betydligt försämrats genom förstoringen.

Hur stor blir min logo?

Om du inte har försett oss med någon annan information, förutsätter vi att du vill att vi trycker dina förpackningar med en logo i en av våra två standardstorlekar. Vi råder dig att beställa klichéer i dessa standardstorlekar, eftersom de kan användas till de flesta produkter. Våra två standardstorlekar är 28 x 25 mm för små askar för exempelvis ringar eller örhängen och 38 x 35 mm kliché för alla andra askar.

Givetvis går det att använda andra storlekar, dvs. en större kliché för askar eller påsar till halsband. Storleken på din logo kan endast justeras genom att beställa en ny kliché i önskad storlek. Vår säljavdelningkan ge dig mer information.

Var placeras min logo?

För de flesta produkter finns det flera möjligheter till placering av din logo på våra produkter.

Som standard trycks logon i mitten av locket på smyckesasken. Men placeringen kan varieras, beroende på smyckesasken. De flesta bilder på webbsidan visar tryckta askar, där placeringen av Westpack-logon kan användas som referens för standardplaceringen.

Vi kan även göra icke-centrerat tryck i dina askar, såsom i det nedre vänstra hörnet eller nära kanten. Det finns en del begränsningar för möjligheterna allt efter modell samt askens och logons storlek. Vi rekommenderar att du kontaktar vår säljavdelning för mer information om möjligheterna.

Observera att en specialkliché måste beställas för varje askstorlek, även om de olika storlekarna askar trycks med samma storlek logo.

Kan mina askar tryckas utanför mitten?

Vi kan även göra icke-centrerat tryck i dina askar, exempelvis i det nedre vänstra hörnet eller nära kanten. Det finns en del begränsningar för möjligheterna allt efter modell samt askens och logons storlek. Vi rekommenderar att du kontaktar vår säljavdelning för mer information om möjligheterna.

Observera att en specialkliché måste beställas för varje askstorlek, även om de olika storlekarna askar trycks med samma storlek logo.

Vad kostar det?

De flesta smyckesaskar kan göras personliga med en logo, utan extra kostnad. För tryckning av vikbara askar (platt förpackning), smyckespåsar och kassar, kan en extra kostnad tillkomma.

Kostnaden för klichéer och tryckstämpel är en engångskostnad. Vi kan återanvända klichéerna vid ombeställning, förutsatt att klichéerna kan användas för de produkter du beställer.

Klichéer kostar 260 SEK per styck. Som introduktionserbjudande får du alla de standardklichéer som behövs för din första order utan kostnad.

Klichéer för plastpåsar och displayer följer inte prisstrukturen ovan och ingår inte i introduktionserbjudandet. Våra säljare kan berätta mer.

Tillvägagångssätt

När vi har tagit emot ditt original, gör våra grafiska designers ett digitalt korrektur åt dig. När korrekturet har godkänts, skickas dina prover inom cirka en vecka. Kliché(er) beställs inte förrän efter att korrekturet har godkänts.

Vilka klichéer behöver jag?

Vanligtvis kan klichéer som tagits fram för smyckesaskar användas för kassar, smyckespåsar och presentkort, så länge de passar på den beställda produkten.

För etiketter, plastpåsar, displayer, reparationspåsar, silkespapper och satinband med tryck, krävs att separata klichéer beställs.

Specialklichéer

Några produkter kräver dock särskilda klichéer. Specialklichéer går normalt inte att byta ut och kan bara användas för den specifika produkten du beställer.

Vilka produkter kräver specialklichéer?
När du beställer en av dessa produkter märkta med din logotyp, måste en specialkliché tillverkas innan produktion.

  • Plastpåsar
  • Smyckesdisplayer
  • Smyckeskassetter

 

Vad kostar dessa klichéer?
Specialklichéer ingår inte i vårt introduktionserbjudande. Kostnaden för en kliché är en engångskostnad eftersom klichén kan återanvändas vid framtida beställningar. Vi sparar dina klichéer för eventuella ombeställningar du gör, precis som vi gör med klichéerna för dina askar.

Plastpåsar
Klichékostnaden för plastpåsar beror på storleken på påsen du beställer.

Påsstorlek Klichékostnad Tryckområde
Liten (180 x 250 mm) 1714 SEK 100 x 150 mm
Mellanstor (250 x 350 mm) 2314 SEK 200 x 250 mm
Stor (350 x 450 mm) 2428 SEK 300 x 350 mm

Om ditt tryck är större än angivet tryckområde kan kostnaderna för klichén bli högre. Vid flerfärgstryck kräver varje färg en separat kliché.

Smyckesdisplayer och smyckeskassetter
De klichéer som krävs för att trycka på smyckesdisplayer och smyckeskassetter är inte avhängiga av storleken på displayen du beställer och kostar 800 SEK per styck. En kliché kan rymma upp till två logotyper på högst 50 x 25 mm. Om ditt tryck är större än 50 x 25 mm kan kostnaderna för klichén bli högre.

Hur lång tid tar det?

Du får ett logokorrektur via e-post innan något trycks. När du har godkänt korrekturet, beställer vi de klichéer som behövs (även kallat tryckstämpel eller stans) för din beställning.

Beställning av nya klichéer innebär normalt två dagars extra arbetstid.

Du får en slutlig orderbekräftelse från vår säljavdelning som anger förväntad sändningsdag.

Mina favoriter 0