Logo Printing

Vele van onze producten kunnen gratis van uw logo worden voorzien. In dit artikel vertellen we u graag meer over de mogelijkheden en de benodigde bestanden voor het bedrukken van producten met een logo. We geven daarnaast antwoord op veel gestelde vragen.

Inhoud


Kan ik producten met een logo in meerdere kleuren laten bedrukken?

Vele van onze producten kunnen tegen meerprijs van een meerkleurige bedrukking worden voorzien. Er worden extra kosten gerekend voor elke extra kleur of elke extra bedrukking.

De volgende producten kunnen bedrukt worden in meerdere kleuren:

  • Sieradendoosjes
  • Vouwdoosjes
  • Draagtasjes, XL

U kunt de producten met meerdere kleuren laten bedrukken, zo lang de kleuren niet door elkaar heen lopen heel dicht bij elkaar staan, of zeer precieze plaatsing nodig is. Wanneer een product met twee kleuren wordt bedrukt, vindt er een drukgang plaatst voor elke kleur. Dit is een handmatig proces. Hierdoor is perfecte uitlijning van beide kleuren niet altijd mogelijk, ook omdat de maat van de producten onderling een fractie kan verschillen.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van wat wel mogelijk en niet mogelijk is.

Kan gedrukt worden

De kleuren staan los van elkaar, met voldoende afstand. Kan gedrukt worden.

Hoewel het lijkt alsof het hele logo dezelfde kleur heeft, is er een kleurverloop in het logo te zien, dat niet gedrukt kan worden.

Schaduwen zijn een vorm van kleurverloop en kunnen niet gedrukt worden.

Fullcolour bedrukking zoals foto’s en plaatjes kunnen niet worden gedrukt.

Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden, of om te controleren of uw logo geschikt is voor bedrukking in meerdere kleuren.

Beschikbare bedrukkingskleuren

Westpack kan uw producten met verschillende kleuren bedrukken.

Beschikbare kleuren op zwarte achtergrond

Metallic goud
Metallic zilver
Metallic roségoud
Metallic rood
Metallic blauw
Metallic cerise
Metallic paars
Metallic oranje
Metallic mintgroen
Blinddruk zonder folie
Transparante folie
Wit
Glanzend zwart
Glanzend roze
Glanzend bruin
Limegroen
Glanzend Mintgroen
Donkergroen
Grasgroen
Oranje
Grijs
Donkerblauw
Mat zwart
Mat blauw
Oudroze
Mat geel
Bordeaux

 

Beschikbare kleuren op witte achtergrond

Metallic goud
Metallic zilver
Metallic roségoud
Metallic rood
Metallic blauw
Metallic cerise
Metallic paars
Metallic oranje
Metallic mintgroen
Blinddruk zonder folie
Transparante folie
Wit
Glanzend zwart
Glanzend roze
Glanzend bruin
Limegroen
Glanzend Mintgroen
Donkergroen
Grasgroen
Oranje
Grijs
Donkerblauw
Mat zwart
Mat blauw
Oudroze
Parelroze*
Mat geel
Bordeaux

* Het is niet altijd even gemakkelijk om sieradendoosjes met lichte kleuren te bedrukken. Daarom kan de parelroze kleur alleen gekozen worden voor sieradendoosjes in lichte tinten, zoals wit, roze, of naturel.

Wat is een cliché?

Een cliché is een metalen drukstempel van uw logo die nodig is om producten van een logo te voorzien. U heeft per maat logobedrukking een apart cliché nodig. Wanneer meerdere verschillende producten met hetzelfde logo in dezelfde grootte moeten worden bedrukt, hoeft er in de regel slechts één cliché te worden besteld.

Standaardclichés zijn 30 GBP / EUR / USD per stuk.

Standaardclichés zijn gratis voor uw eerste bestelling.

Clichés voor displays en clichés voor plastic zakjes, kosten meer en zijn niet inbegrepen in het aanbod. Onze vertegenwoordigers zullen u informeren over de extra kosten vooraleer u ze bestelt.

Welke druktechniek gebruiken jullie?

We bedrukken uw doosjes met foliedruk, ook wel hot stamp genoemd. Hierbij wordt uw cliché verwarmd en in het doosje gedrukt, waarbij er een laagje gekleurde folie tussen de stempel en het doosje wordt geplaatst. Uw logo wordt met diepdruk in reliëf in het doosjes gedrukt. U kunt ook kiezen voor een bedrukking zonder gekleurde folie (blinddruk).

Deze druktechniek is bijzonder geschikt voor het bedrukken van metallic kleuren, zoals goud en zilver. Helaas heeft deze druktechniek ook een aantal beperkingen: zeer fijne details of zeer grote oppervlaktes zijn moeilijk te drukken.

Twijfelt u of we uw logo kunnen gebruiken? Laat ons helpen. Onze verkoopmedewerkers hebben een boel ervaring met verschillende bedrukkingen en kunnen u bijstaan met advies.

Welk type bestand moet ik aanleveren?

We ontvangen uw logo het liefst als vectorbestand (AI/EPS), omdat we hiermee de beste drukkwaliteit kunnen leveren. We kunnen echter met bijna alle andere beeldbestanden uit de voeten. Bestanden zoals JPG, PNG, TIFF, PSD, en zelfs PDF or Word bestanden leveren geen problemen op, zolang deze maar in hoge resolutie zijn aangeleverd (grote afbeelding).

Mocht u een logo van geringe kwaliteit aanleveren, kost het onze grafische afdeling veel tijd om dit bestand om te zetten naar een logo dat geschikt is voor bedrukking. Hier rekenen we dan ook tekenkosten voor, à €30. Als u een bestand uploadt dat geen vectorbestand is, waarin een lettertype wordt gebruikt dat onze grafisch ontwerpers niet beschikbaar hebben, hebben we wellicht een ander bestand nodig of moet het lettertype aangepast worden.

Wat is een vectorbestand?

Een vector bestand is een grafische afbeelding die opgebouwd is uit vector informatie, die wordt gemaakt in een grafisch tekenprogramma. Dit kan bestaan uit vele individuele objecten, opgebouwd uit lijnen, curves en vormen, aangevuld met kleuren, patronen en effecten. Doordat de objecten uit vectoren bestaan kunnen ze onbeperkt geschaald worden, met behoud van kwaliteit. Een vector afbeelding kan dus bijvoorbeeld 1.000% vergroot of verkleind worden waarbij alle details haarscherp intact blijven.

Neem bijvoorbeeld onderstaande afbeelding van een cirkel. De maat van de verschillende elementen ligt niet vast, enkel de verhouding tussen die twee. Dit betekent dat het bestand eindeloos vergroot kan worden, zonder dat dit consequenties heeft voor de resolutie en de kwaliteit.

Het tegenovergestelde van een vectorbestand is een pixelbestand.
Example:

Bovenstaand plaatje illustreert het verschil tussen een vectorbestand (links) en een pixelbestand (rechts). Zoals u kunt zien heeft een vergroting van de linker cirkel geen enkel effect op de kwaliteit hiervan. Bij de rechter cirkel daarentegen heeft een uitvergroting aanzienlijke impact op de kwaliteit.

Hoe groot wordt mijn logo?

Tenzij anders aangegeven, gaan wij ervan uit dat u de verpakkingen met een logo in standaardmaten bedrukt wilt hebben. We raden u aan om twee standaardmaten clichés te bestellen, omdat deze clichés voor bijna alle doosjes kunnen worden gebruikt. Onze standaardmaten zijn 28 x 25 mm voor de kleine doosjes (ringendoosjes, oorbellendoosjes) en 38 x 35 mm voor de overige doosjes.

Het is natuurlijk ook mogelijk om van deze standaardmaten af te wijken, met bijvoorbeeld een groter logo voor een collierdoosje of voor draagtasjes. De grootte van de bedrukking kan worden gewijzigd door een cliché in de nieuwe maat te bestellen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Waar op het product wordt mijn logo gedrukt?

Voor de meeste producten zijn er verschillende mogelijkheden voor de plaatsing van uw logo.

De bedrukking van sieradendoosjes is doorgaans gecentreerd geplaatst op het deksel. Dit kan echter verschillen van doosje tot doosje. Op de meeste productfoto’s op onze website worden de doosjes getoond met een Westpack bedrukking. Deze bedrukking kunt u aanhouden als referentie voor de standaardplaatsing.

We kunnen de bedrukking ook uit het midden plaatsen, bijvoorbeeld in de linkerhoek, of dichter bij de rand. Houd er echter wel rekening mee dat er beperkingen kunnen gelden voor de bedrukking, afhankelijk van het gekozen model, de gekozen maat en de logogrootte. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat wanneer u voor off-center bedrukking kiest, er een apart cliché moet worden besteld voor elk model doosje dat u bestelt, ook als de bedrukking in dezelfde maat op twee verschillende doosjes wordt geplaatst.

Kunnen mijn doosjes uit het midden worden bedrukt?

We kunnen de bedrukking ook anders dan gecentreerd plaatsen, bijvoorbeeld in de linkerhoek, of dichtbij de rand. Houd er echter wel rekening mee dat er beperkingen kunnen gelden voor de bedrukking, afhankelijk van het gekozen model, de gekozen maat en de logogrootte. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat wanneer u voor off-center bedrukking kiest, er een apart cliché moet worden besteld voor elk model doosje dat u bestelt, ook als de bedrukking in dezelfde maat op twee verschillende doosjes wordt geplaatst.

Wat kost dit?

De meeste sieradendoosjes kunnen gratis van logo worden voorzien. De meeste cadeaudoosjes, sieradenzakjes, cadeaubonnen, draagtasjes en displays kunnen van logo voorzien worden tegen meerprijs.

Kosten voor clichés (drukstempels) kunnen voorkomen en zijn eenmalig. Logo clichés kunnen namelijk worden hergebruikt, er van uitgaande dat de reeds geproduceerde clichés voor de bestelde producten kunnen worden gebruikt.

Standaardclichés zijn 30 GBP / EUR / USD per stuk. Bij wijze van introductiekorting ontvangt u alle standaardclichés in standaardmaten die nodig zijn om uw eerste bestelling van bedrukking te voorzien, gratis. Clichés voor displays, clichés voor plastic tasjes en sommige clichés voor reparatiezakjes zijn duurder en vallen niet onder de introductiekorting; deze clichés worden niet gratis gegeven. Onze verkoopmedewerkers kunnen u meer vertellen.

Goedkeuringsproces

Nadat we uw logo hebben ontvangen, zullen onze grafisch ontwerpers een digitale drukproef voor u maken, die we u per e-mail toesturen. Nadat u deze drukproef hebt goedgekeurd, zal uw bestelling met ongeveer een week worden verstuurd. Er worden nooit clichés besteld voordat de drukproef door u is goedgekeurd.

Mocht u geen vectorbestand van uw logo of bedrukking hebben, kunnen wij u hiermee helpen. We kunnen uw designs omzetten naar het juiste formaat. Kosten hiervoor zijn €30.

Welke clichés heb ik nodig?

Doorgaans kunnen de clichés die gemaakt zijn voor het bedrukken van sieradendoosjes, ook voor papieren draagtasjes, sieraden zakjes en cadeaubonnen worden gebruikt, mits ze op het product passen.

Voor etiketjes, plastic tasjes, displays, reparatiezakjes, zijdevloeipapier en satijnlint met bedrukking zullen aparte clichés moeten worden besteld.

Speciale clichés

Voor het bedrukken van sommige producten zijn speciale drukstempels nodig. Deze clichés zijn vaak niet uitwisselbaar en kunnen enkel voor het specifieke product worden gebruikt.

Voor welke producten zijn speciale clichés nodig?
Wanneer u een van de volgende producten met bedrukking bestelt, moet er een speciaal cliché worden gemaakt.

  • Plastic draagtasjes
  • Sieradendisplays
  • Sieradentableaus

 

Wat kosten deze clichés?
Speciale clichés vallen niet onder onze introductieaanbieding. De kosten zijn echter eenmalig en zullen dus alleen bij de eerste bestelling van dit specifieke product in rekening worden gebracht (mits er later geen wijzigingen in worden aangebracht). We bewaren uw clichés voor eventuele herhaalbestellingen, net zoals we dat met de clichés voor uw sieradendoosjes doen.

Plastic draagtasjes
De clichékosten voor plastic tasjes hangen af van het format tasje dat u bestelt.

Maat tasje CPrijs cliché Bedrukbare oppervlak
Klein (180 x 250 mm) EUR 161 100 x 150 mm
Medium (250 x 350 mm) EUR 218 200 x 250 mm
Groot (350 x 450 mm) EUR 229 300 x 350 mm

Mocht u de tasjes willen bedrukken met een logo dat groter is dan in bovenstaande tabel is aangegeven, kunnen de clichékosten hoger uitvallen. Voor bedrukking in meerdere kleuren is een cliché per bedrukkingskleur nodig.

Sieradendisplays en Tableaus
De kosten van de clichés die benodigd zijn voor het bedrukken van uw sieradentableaus of -displays zijn niet direct afhankelijk van de grootte van de bedrukking; deze kosten €80 per stuk. Op één cliché kunnen tot twee logo’s van 50 x 25 mm geplaatst worden. Wanneer u een bedrukking van groter dan 50 x 25 mm wenst, kunnen de clichékosten hoger uitvallen.

Hoe lang duurt het?

In de regel worden uw producten ongeveer een week na goedkeuring van de drukproef verzonden, mits de producten op voorraad zijn en de goedkeuring op een werkdag is ontvangen.

Onze verkoopmedewerkers zullen de verwachte verzenddatum aan u doorgeven middels een orderbevestiging.

Mijn favorieten 0