Antwoord op Veelgestelde Vragen

Antwoord op Veelgestelde Vragen

Inhoud

Klik op het gewenste onderwerp om antwoord op de meest gestelde vragen te krijgen.

Producten en prijzen

 • Hoe verander ik de gekozen valuta?

  Om de valuta te wijzigen, klikt u rechts bovenin op het vlaggetje, waarna u de gewenste valuta, taal en land kunt kiezen. Als deze optie niet beschikbaar is, kan onze klantenservice u verder helpen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

 • Worden alle doosjes geleverd met een foam insert?

  Alle sieradendoosjes zijn voorzien van een foam insert of een luxe interieur, afhankelijk van het type doosje dat u kiest. Een tweetal kunststof sieradendoosjes kunnen ook met watteninterieur worden geleverd. De enige doosjes die zonder insert worden geleverd zijn onze vouwdoosjes.

 • Kan ik alleen foam bestellen?

  U kunt voorgesneden foam inlegjes bestellen die in o.a. onze Boston en Santiago doosjes kunnen worden gebruikt. U kunt ook foam per strekkende meter bestellen. U kunt al het foam hier vinden.

 • Kan ik doosjes zonder foam bestellen?

  De producten die wij op voorraad hebben liggen, kunnen niet worden aangepast, buiten het bedrukken met uw logo. We kunnen de doosjes dus niet zonder de foam inleg versturen. U kunt de inlegjes echter gemakkelijk uit de doosjes halen. Wanneer u een grootverpakking van de doosjes bestelt, kunnen ze wel zonder foam insert worden geleverd.

 • Kan ik kleine aantallen bestellen?

  Wanneer u bedrukte doosjes wilt bestellen, geldt er een minimale afname. Onze sieradendoosjes kunnen vanaf 24, 48 of 96 stuks worden bedrukt, afhankelijk van het type doosje. Onbedrukte doosjes kunnen soms in kleinere hoeveelheden worden afgenomen, afhankelijk van het aantal doosjes per verpakkingseenheid. U kunt een aantal van onze meest populaire sieradendoosjes ook als grootverpakking bestellen. De minimale afname is dan hoger, maar u krijgt de doosjes wel een stuk voordeliger. Grootverpakkingen zijn te herkennen aan het rode icoon met het spaarvarken; wanneer u dit icoon op de foto kunt zien, kijkt u bij de grootverpakkingen. Kleinere hoeveelheden kunt u dan vaak vinden via de gerelateerde producten.

 • Is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren en zo tot de minimale hoeveelheid te komen?

  Nee, de minimale hoeveelheid geldt voor identieke doosjes.

 • Ik hoef niet zoveel te bestellen, kan ik minder kopen?

  Wanneer u bedrukte doosjes wilt bestellen, geldt er een minimale afname. Onze sieradendoosjes kunnen vanaf 24, 48 of 96 stuks worden bedrukt, afhankelijk van het type doosje. Onbedrukte doosjes kunnen soms in kleinere hoeveelheden worden afgenomen, afhankelijk van het aantal doosjes per verpakkingseenheid.

 • Is het mogelijk om op maat gemaakte doosjes te laten maken?

  Ja, het is mogelijk om maatwerk te bestellen bij Westpack. We kunnen uw verpakkingen of displays precies maken zoals u ze wilt hebben, in verschillende kleuren, maten, materialen, afwerkingen, etc. Hier zijn hogere minimale afnames aan verbonden. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

 • Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw?

  Alle getoonde prijzen zijn exclusief btw. Wanneer u geen geldig btw-nummer kunt overleggen, zal er btw over uw bestelling moeten worden betaald.

 • Waarom staat er geen btw op mijn factuur?

  Als u een geldig btw-nummer heeft hoeft u geen btw te betalen wanneer u een zakelijke bestelling in een ander EU-land plaatst, bij een bedrijf dat ook een geldig btw-nummer heeft. Dit worden intracommunautaire transacties genoemd, waarbij het 0% btw-tarief mag worden gehanteerd.

  Wanneer u van buiten de EU bestelt en uw bestelling wordt ook buiten de EU geleverd, zal er geen btw worden gerekend. Er zullen waarschijnlijk importkosten en tol worden berekend. De importkosten en tol worden direct aan de koerier betaald. Westpack kan u niet voorzien van een schatting van deze kosten, maar kan u wel helpen met de benodigde documenten.

  Zodra de levering binnen de EU wordt afgeleverd, zal er wel btw worden gerekend, ook als het factuuradres buiten de EU ligt.

 • Waarom staat er geen btw bij mijn bestelling?

  Wanneer u geen geldig btw-nummer kunt overleggen, zal er btw over uw bestelling moeten worden betaald. In dit geval geldt het btw-tarief van het land waarin u bestelt. In Denemarken, waar Westpack is gevestigd, is het btw-tarief 25%.

  Wanneer u wél een geldig btw-nummer hebt en er onterecht btw is berekend, neem dan contact op met onze klantenservice. Onze verkopers kunnen de fout handmatig aanpassen en ervoor zorgen dat u in de toekomst direct zonder btw kunt bestellen.

 • Kan ik korting krijgen?

  Op de meeste producten kunt u staffelkorting krijgen wanneer u een grotere bestelling plaatst. De staffelkorting kan alleen worden gegeven wanneer u identieke producten bestelt; het is niet mogelijk om kleuren, modellen, series of bedrukkingskleuren te combineren.

  Wanneer u een grootverpakking bestelt kunt u tegen nog betere prijzen bestellen. De levertijd van grootverpakkingen is iets langer


Samples

 • Kan ik samples krijgen?

  U kunt samples van onze sieradendoosjes, vouwdoosjes, postdoosjes, draagtasjes en zakjes online bestellen. Deze items worden bedrukt met het logo van Westpack. U kunt via de website ook samples bestellen van cadeaupapier, linten en vloeipapier.

  Andere producten kunnen in veel gevallen op zicht worden besteld, waarbij de producten met een factuur worden verzonden. Mocht u besluiten de producten niet te houden, kunt u deze terugsturen, waarna de producten worden gecrediteerd. Let op: hier zijn aparte voorwaarden op van toepassing.

  Samples afgeleverd binnen Nederland of België worden franco verzonden. Wanneer uw samples in een ander land moeten worden afgeleverd, kan het zijn dat er vrachtkosten worden berekend.

 • Kan ik samples met mijn eigen logo bestellen?

  Ja, u kunt samples bestellen met uw eigen logobedrukking, in een kleur naar keuze. Kosten hiervoor zijn €7 per sample.

  We ontvangen uw logo het liefst als vectorbestand (AI/EPS), omdat we hiermee de beste drukkwaliteit kunnen leveren. We kunnen echter met bijna alle andere beeldbestanden uit de voeten. Bestanden zoals JPG, PNG, TIFF, PSD, en zelfs PDF or Word bestanden leveren geen problemen op, zolang deze maar in hoge resolutie zijn aangeleverd (grote afbeelding).

  Mocht u een logo van geringe kwaliteit aanleveren, kost het onze grafische afdeling veel tijd om dit bestand om te zetten naar een logo dat geschikt is voor bedrukking.

  Als u een bestand uploadt dat geen vectorbestand is, waarin een lettertype wordt gebruikt dat onze grafisch ontwerpers niet beschikbaar hebben, hebben we wellicht een ander bestand nodig of moet het lettertype aangepast worden.

  Het is niet mogelijk om de bedrukking te laten uitvoeren in een specifieke RGB, PANTONE, of CMYK-kleurenreferentie, wanneer we deze kleur niet in ons standaardassortiment hebben. Onze verkopers helpen u graag met het vinden van de juiste kleur. U kunt alle beschikbare kleuren hier vinden.

  Nadat we uw logo hebben ontvangen, zal onze grafisch ontwerper een drukproef voor u maken. Nadat u deze drukproef heeft geaccepteerd zullen we uw bedrukte samples met ongeveer een week versturen. Meer informatie over logobedrukking kunt u hier vinden.


Logobedrukking

 • Kost het extra om bedrukte producten te bestellen?

  De prijs van de meeste sieradendoosjes is inclusief een standaardbedrukking. De meeste cadeaudoosjes, sieradenzakjes, cadeaubonnen, draagtasjes en displays kunnen van logo voorzien worden tegen meerprijs.

 • Wat is een cliché?

  Om uw producten van een logo te voorzien is een cliché nodig. Een cliché is een metalen drukstempel met uw logo. We bedrukken uw doosjes met foliedruk, ook wel hot stamp genoemd. Hierbij wordt uw cliché verwarmd en in het doosje gedrukt, waarbij er een laagje gekleurde folie tussen de stempel en het doosje wordt geplaatst. Uw logo wordt met diepdruk in reliëf in het doosjes gedrukt. U kunt ook kiezen voor een bedrukking zonder gekleurde folie (blinddruk).

  U heeft één cliché nodig per maat logobedrukking. Wanneer meerdere verschillende producten met hetzelfde logo in dezelfde grootte moeten worden bedrukt, hoeft er in de regel slechts één cliché te worden besteld.

  Standaard clichés zijn 30 EUR per stuk.

  Clichés voor displays, clichés voor plastic tasjes en sommige clichés voor reparatiezakjes zijn duurder en vallen niet onder de introductiekorting; deze clichés worden niet gratis gegeven. Mochten er kosten voor clichés moeten worden berekend, zullen onze verkoopmedewerkers u altijd van tevoren op de hoogte stellen, voordat er clichés worden besteld. Logo clichés kunnen worden hergebruikt, dus de eventuele clichékosten zijn eenmalig, er van uitgaande dat de reeds geproduceerde clichés voor de bestelde producten kunnen worden gebruikt.

 • Wat kost een cliché?

  Standaard clichés zijn 30 EUR per stuk (aluminium).

  Clichés voor displays, clichés voor plastic tasjes en sommige clichés voor reparatiezakjes zijn duurder en vallen niet onder de introductiekorting. Deze clichés worden niet gratis gegeven. Mochten er kosten voor clichés moeten worden berekend, zullen onze verkoopmedewerkers u altijd van tevoren op de hoogte stellen, voordat er clichés worden besteld.

  Logo clichés kunnen worden hergebruikt, dus de eventuele clichékosten zijn eenmalig, er van uitgaande dat de reeds geproduceerde clichés voor de bestelde producten kunnen worden gebruikt.

 • Welke druktechniek gebruiken jullie?

  We bedrukken uw doosjes met foliedruk, ook wel hot stamp genoemd. Om uw producten van een logo te voorzien is een cliché nodig. Een cliché is een metalen drukstempel met uw logo, die wordt verwarmd en in het doosje gedrukt, waarbij er een laagje gekleurde folie tussen de stempel en het doosje wordt geplaatst. Uw logo wordt met diepdruk in reliëf in het doosjes gedrukt. U kunt ook kiezen voor een bedrukking zonder gekleurde folie (blinddruk).

 • Hoe moet ik mijn logo aanleveren?

  U kunt uw logo uploaden tijdens het bestellen op de website. U kunt het logo natuurlijk ook per e-mail versturen aan [email protected] o.v.v. uw ordernummer, mocht u dit makkelijker vinden of u problemen ondervindt met het uploaden van uw logo.

 • Which file type do you need?

  We ontvangen uw logo of de gewenste bedrukking graag als vectorbestand, met bestandstype .ai, .eps of pdf, om zo de beste drukkwaliteit te kunnen garanderen.We kunnen echter met bijna alle andere beeldbestanden uit de voeten. Bestanden zoals JPG, PNG, TIFF, PSD, en zelfs PDF or Word bestanden leveren geen problemen op, zolang deze maar in hoge resolutie zijn aangeleverd (grote afbeelding).

  Mocht u een logo van geringe kwaliteit aanleveren, kost het onze grafische afdeling veel tijd om dit bestand om te zetten naar een logo dat geschikt is voor bedrukking.

  Als u een bestand uploadt dat geen vectorbestand is, waarin een lettertype wordt gebruikt dat onze grafisch ontwerpers niet beschikbaar hebben, hebben we wellicht een ander bestand nodig of moet het lettertype aangepast worden.

 • Ik heb het logo niet in het gewenste formaat, kunnen jullie me helpen?

  Mocht u geen vectorbestand hebben, is dit over het algemeen geen enkel probleem. We kunnen namelijk met bijna alle andere beeldbestanden uit de voeten. Bestanden zoals JPG, PNG, TIFF, PSD, en zelfs PDF or Word bestanden leveren geen problemen op, zolang deze maar in hoge resolutie zijn aangeleverd (grote afbeelding).
  Mocht u een logo van geringe kwaliteit aanleveren, kost het onze grafische afdeling veel tijd om dit bestand om te zetten naar een logo dat geschikt is voor bedrukking.

  Als u een bestand uploadt dat geen vectorbestand is, waarin een lettertype wordt gebruikt dat onze grafisch ontwerpers niet beschikbaar hebben, hebben we wellicht een ander bestand nodig of moet het lettertype aangepast worden.

  We kunnen uw logo niet voor u ontwerpen, maar we wel met vrijwel elk bestandstype werken voor het omzetten van de designs.

 • Is het logo even groot op alle doosjes?

  We raden u aan om twee standaardmaten clichés te bestellen, omdat deze clichés voor bijna alle doosjes kunnen worden gebruikt. Onze standaardmaten zijn 28 x 25 mm voor de kleine doosjes (ringendoosjes, oorbellendoosjes) en 38 x 35 mm voor de overige doosjes.

  Het is natuurlijk ook mogelijk om van deze standaardmaten af te wijken, met bijvoorbeeld een groter logo voor een collierdoosje of voor draagtasjes. De grootte van de bedrukking kan alleen worden gewijzigd door een nieuw cliché in de nieuwe maat te bestellen. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

 • Waar wordt het logo geplaatst?

  De bedrukking van sieradendoosjes is doorgaans gecentreerd geplaatst op het deksel. Dit kan echter verschillen van doosje tot doosje. Een aantal doosjes worden bijvoorbeeld aan de binnenzijde van het deksel bedrukt, of in de hoek van een doosje. Op de meeste productfoto’s op onze website worden de doosjes getoond met een Westpack bedrukking. Deze bedrukking kunt u aanhouden als referentie voor de standaardplaatsing.

  We kunnen de bedrukking ook uit het midden plaatsen, bijvoorbeeld in de linkerhoek, of dichter bij de rand. Houd er echter wel rekening mee dat er beperkingen kunnen gelden voor de bedrukking, afhankelijk van het gekozen model, de gekozen maat en de logogrootte. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden.

  Houd er rekening mee dat wanneer u voor bedrukking uit het midden kiest, er een apart cliché moet worden besteld voor elk model doosje dat u bestelt, ondanks dat de bedrukking in dezelfde maat op twee verschillende doosjes wordt geplaatst.

 • Kunnen mijn doosjes uit het midden worden bedrukt?

  We kunnen de bedrukking ook anders dan gecentreerd plaatsen, bijvoorbeeld in de linkerhoek, of dichtbij de rand. Houd er echter wel rekening mee dat er beperkingen kunnen gelden voor de bedrukking, afhankelijk van het gekozen model, de gekozen maat en de logogrootte. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden.

  Houd er rekening mee dat wanneer u voor off-center bedrukking kiest, er een apart cliché moet worden besteld voor elk model doosje dat u bestelt, ondanks dat de bedrukking in dezelfde maat op twee verschillende doosjes wordt geplaatst.

 • Uit welke kleuren kan ik kiezen?

  We kunnen de doosjes bedrukken in een groot aantal verschillende kleuren. U kunt een overzicht van de kleuren hier vinden. We kunnen de bedrukking uitvoeren in metallic kleuren, zoals goud, zilver of roségoud, in matte kleuren of juist glanzende kleuren. Het is ook mogelijk te kiezen voor een transparante bedrukking of een bedrukking zonder toegevoegde folie.

  Het is niet mogelijk om de bedrukking te laten uitvoeren in een specifieke RGB-, PANTONE-, of CMYK-kleurenreferentie, wanneer we deze kleur niet in ons standaardassortiment hebben. Onze verkopers helpen u graag met het vinden van de juiste kleur. U kunt alle beschikbare kleuren hier vinden.

  Voor speciale verzoeken, advies of alternatieve opties, neem contact op met onze klantenservice

 • Kan ik producten met verschillende logo’s tegelijk bestellen?

  Ja, u kunt per product aangeven welk logo er gebruikt moet worden.

 • Kan ik producten met een logo in meerdere kleuren laten bedrukken?

  Vele van onze producten kunnen tegen meerprijs van een meerkleurige bedrukking worden voorzien. Er worden extra kosten gerekend voor elke extra kleur of elke extra bedrukking.

  De volgende producten kunnen bedrukt worden in meerdere kleuren:

  • Sieradendoosjes
  • Vouwdoosjes
  • Draagtasjes
  • Displays

  U kunt de producten met meerdere kleuren laten bedrukken, zo lang de kleuren niet door elkaar heen lopen heel dicht bij elkaar staan, of zeer precieze plaatsing nodig is. Wanneer een product met twee kleuren wordt bedrukt, vindt er een aparte drukgang plaatst voor elke kleur. Dit is een handmatig proces. Hierdoor is perfecte uitlijning van beide kleuren niet altijd mogelijk, ook omdat de maat van de producten onderling een fractie kan verschillen.

  We kunnen geen logo’s met schaduwen of kleurverloop bedrukken. Fullcolour bedrukking, zoals bijvoorbeeld het drukken van foto’s, is ook niet mogelijk.

  Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de mogelijkheden, of om te controleren of uw logo geschikt is voor bedrukking in multikleur.

 • Wat is de minimale afname voor bedrukte doosjes?

  De minimale afnames zijn afhankelijk van het type doosje dat u bestelt en variëren van 24 stuks voor de luxe houten etuis tot 96 stuks van de voordeligste plastic doosjes. U kunt de minimale afname op de website zijn. In het prijsoverzicht is de kleinste getoonde hoeveelheid gelijk aan de minimale afname In sommige gevallen is het mogelijk minder doosjes te kopen, door ze zonder bedrukking te bestellen.

  Sommige doosjes kunnen ook als grootverpakking worden besteld, waarbij er grotere afnames worden gedaan, tegen aanzienlijk betere prijzen.


Bestellingen

 • Wat is de minimale afname?

  U kunt in principe bestellen wat u nodig heeft, zo lang het gewenste aantal overeenkomt met het aantal producten per verpakkingseenheid. Voor bedrukte producten geldt er vaak wel een minimale afname, van 24 – 96 stuks, afhankelijk van het type doosje.

  Uw bestellingen kunnen vaak vrachtvrij worden verzonden, wanneer uw order een bepaald bedrag overstijgt. De grens voor de vrachtvrije verzending verschilt van land tot land. Een overzicht van de vrachtprijzen en de beschikbare bestemmingen kunt u hier vinden.

 • Komen er extra kosten bij?

  We streven ernaar om alle prijzen en kosten zo transparant mogelijk te houden. Dit betekent dat de prijs die u in uw winkelwagentje ziet, doorgaans ook de uiteindelijke prijs is.

  Vrachtkosten kunnen, afhankelijk van de bestemming, achteraf in rekening worden gebracht. Wanneer u geen geldig btw-nummer kunt overleggen, zal er 25% btw worden berekend. Deze kosten zijn zichtbaar in uw winkelwagentje, mits uw account met de juiste gegevens is aangemaakt.

  In een aantal gevallen kunnen er clichékosten of grafische kosten worden berekend (zie ook: Logobedrukking) Wanneer dit het geval is, zullen onze medewerkers u hiervan op de hoogte brengen, zodat u kunt kiezen of u de bestelling wilt doorvoeren of annuleren.

 • Ik ben particulier. Kan ik bij Westpack bestellen?

  Westpack behandelt alleen zakelijke bestellingen. Het is dus helaas niet mogelijk als particulier te bestellen. Kleine ondernemingen, die geen geldig btw-nummer hebben, kunnen na overleg van KvK nummer of ondernemingsnummer, gewoon bestellen. Er wordt dan wel btw aan de bestelling toegevoegd (25%).

 • Heb ik een btw-nummer nodig om bij Westpack te bestellen?

  Westpack behandelt alleen zakelijke bestellingen. Het is dus helaas niet mogelijk als particulier te bestellen. Kleine ondernemingen, die geen geldig btw-nummer hebben, kunnen na overleg van KvK nummer of ondernemingsnummer, gewoon bestellen. Er wordt dan wel btw aan de bestelling toegevoegd (25%, Deens tarief).

  Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.


Verzending en Levering

 • Moet ik verzendkosten betalen?

  Vrachtkosten kunnen, afhankelijk van de bestemming, in rekening worden gebracht. Uw bestellingen kunnen vaak vrachtvrij worden verzonden, wanneer uw order een bepaald bedrag overstijgt. De grens voor de vrachtvrije verzending verschilt van land tot land. Een overzicht van de vrachtprijzen en de beschikbare bestemmingen kunt u hier vinden.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn order wordt verzonden?

  Alle producten zonder logobedrukking, die kant-en-klaar op voorraad liggen en besteld worden vóór 14:00, worden dezelfde werkdag nog verzonden. Voor producten met logobedrukking, presentatietableaus of doosjes die in elkaar gezet moeten worden, zie "Verwerkingstijd" bij elk product.

  Een overzicht van de vrachtprijzen en de beschikbare bestemmingen kunt u hier vinden.

  Producten die op het moment van bestellen niet voorradig zijn, zullen worden nageleverd (backorder). Uw naleveringen worden vrachtvrij geleverd. In en enkel geval kunnen er toch vrachtkosten worden gerekend. Dit geldt doorgaans alleen wanneer de levering buiten de EU moet worden afgeleverd, of op een eiland buiten Nederland. Onze verkopers zullen in dit geval contact met u opnemen voor de producten worden verzonden, om te horen waar uw voorkeur naar uitgaat; de bestelling kan in zijn geheel worden verzonden, zodra alle producten weer leverbaar zijn, of er kan worden gekozen voor deellevering(en) met bijkomende vrachtkosten.

 • Wanneer wordt mijn pakketje afgeleverd?

  Bestellingen die in Nederland of België worden afgeleverd, worden doorgaans binnen 2-3 werkdagen worden afgeleverd. Orders die in andere landen moeten worden bezorgd, kunnen een lange levertijd hebben. De levertijd voor van de pakketten verschilt van land tot land en hangt af van de bestemming. Een overzicht van de vrachtprijzen en de beschikbare bestemmingen kunt u hier vinden.

  Nadat uw bestelling is verzonden, ontvangt u automatisch een e-mail met een track en trace code, waarmee u de bestelling kunt volgen. De track en trace vertelt u geen exact tijdsstip voor bezorging, maar kan u wel laten zien op welke datum de bezorging zal plaatsvinden. U kunt daarnaast ook zien waar uw pakket zich bevindt, wanneer er geen bezorging heeft kunnen plaatsvinden.

  De eerste keer dat u een track & trace e-mail ontvangt, kan het zijn dat deze in uw spamfilter terecht komt. Zorg ervoor dat u Westpack aan uw veilige afzenders toevoegt, zodat dit niet nogmaals kan gebeuren.

  Mocht u geen track en trace hebben ontvangen, niet in uw Postvak In, noch in het spamflter, neem dan even contact op met onze klantenservice.

 • Welke bezorger gebruiken jullie?

  Pakketten met bestemming Nederland of België worden met GLS verzonden. Spoedleveringen worden door FedEx uitgevoerd. Ook pakketten die op een bestemming buiten Europa worden afgeleverd, worden doorgaans met FedEx verstuurd. Het is niet mogelijk om een andere bezorgdienst te kiezen.

 • Ik was niet thuis toen de bezorger langs kwam. Wat moet ik doen?

  GLS zal na een niet geslaagde bezorgpoging een briefje in uw brievenbus achterlaten met contactinformatie, mits de bezorger toegang heeft tot uw brievenbus. Het pakket wordt daarna meegenomen naar het depot. Voor bestemmingen buiten Nederland of België kunnen er andere voorwaarden gelden. U kunt telefonisch met GLS contact opnemen om een nieuwe afspraak voor de levering te maken. U kunt zien waar het pakket zich bevindt door de track en trace email te gebruiken.

  Wanneer het pakket bij een pakketshop is afgeleverd, kunt u het pakket zelf afhalen (niet in Nederland of België). Wanneer u problemen ervaart met het maken van een nieuwe afspraak voor levering, neem dan contact met onze klantenservice op.

  Pakketten die met FedEx worden bezorgd, volgen een vergelijkbare procedure. FedEx zal na een niet geslaagde bezorgpoging een briefje in uw brievenbus achterlaten met contactinformatie, mits de bezorger toegang heeft tot uw brievenbus. Het pakket wordt daarna meegenomen naar het depot. Als er een mobiel telefoonnummer of e-mailadres bekend is, zal FedEx in de meeste gevallen proberen contact op te nemen met u. Dit is echter geen gegarandeerde service.

 • Moet ik voor ontvangst tekenen?

  Ja, de er moet voor ontvangst worden getekend. Daarom er geen postbus als verzendadres worden gebruikt. De handtekening wordt in het track & trace systeem opgeslagen, zodat het altijd te achterhalen is wie er voor uw pakket heeft getekend, mocht er iets misgaan met het afleveren.

 • Kan het pakket bij mijn buren worden bezorgd?

  Ja, het is mogelijk om het pakket bij uw buren te laten bezorgen. We raden u echter aan om eerst even contact met Westpack op te nemen, zodat we een notitie voor GLS kunnen maken.

 • Kan het pakket in het weekend worden bezorgd?

  Nee, pakketten kunnen alleen op werkdagen worden afgeleverd.

 • Ik heb mijn pakket op een specifiek tijdsstip nodig. Kan dat?

  We kunnen helaas geen specifiek tijdsstip voor bezorging kiezen.

 • Kan ik een postbus gebruiken voor de levering?

  Het is helaas niet mogelijk om een postbus voor de bezorging te gebruiken, omdat er voor ontvangst moet worden getekend. Het is wel mogelijk om de factuur naar een postbus te versturen, zo lang we maar een fysiek adres hebben voor het bezorgen van uw pakket.


Betaling

 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

  De betalingsvoorwaarden hangen af van uw locatie en uw btw-registratie.

  Wanneer u een geldig btw-nummer hebt en in Nederland of België woonachtig bent, krijgt u automatisch een betalingskrediet van 14 dagen.

  Voor andere landen kunnen andere voorwaarden gelden. Onze administratie zal elke klant apart beoordelen om te bekijken of er een betalingskrediet kan worden afgegeven.

  Wanneer u geen btw-nummer hebt, is het mogelijk tegen vooruitbetaling te bestellen, na overleg van geldig KvK-nummer of ondernemingsnummer.

 • Wat gebeurt er als ik mijn factuur niet op tijd betaal?

  Mocht de betaling onverhoopt niet ontvangen zijn op de gestelde vervaldatum, zal er een 1e betalingsherinnering worden verzonden, per e-mail. Mocht de betaling daarna niet worden voldaan, zal er een 2e betalingsherinnering worden verstuurd, waarbij administratiekosten in rekening worden gebracht. Daarnaast zal er 2% rente worden berekend voor elke maand dat de factuur nog niet is voldaan. Er zullen maximaal 3 herinneringen worden gestuurd. Mocht de betaling daarna nog steeds niet zijn ontvangen en er niet wordt gereageerd op telefonisch contact, zal de betaling worden overgedragen aan een incassobureau. Dit betekent ook dat het betalingskrediet zal worden ingetrokken.

 • Is het mogelijk om te betalen via automatische incasso?

  Het is mogelijk via automatische incasso te betalen, wanneer u in EURO betaalt (SEPA). Betalingen in andere valuta kunnen we helaas niet via automatische incasso worden voldaan. Voor aanmelding of meer informatie, klik hier.

 • Kan ik met creditcard betalen?

  Ja, u kunt met creditcard betalen. We accepteren de meeste creditcards, zoals bijvoorbeeld Mastercard of Visa. U kunt de bestellingen direct vooruitbetalen met uw creditcard tijdens het uitchecken, maar u kunt ook met creditcard betalen wanneer uw bestelling al gefactureerd is.

  Er worden geen administratiekosten gerekend voor creditcardbetalingen.

 • Kan ik met PayPal betalen?

  Ja, u kunt met PayPal betalen. U kunt onze account [email protected] gebruiken. Zorg dat u de transactie als een zakelijke transactie aanmerkt.

 • Krijg ik korting als ik sneller betaal?

  Het is helaas niet mogelijk om korting te ontvangen wanneer u de betaling vóór de gestelde betalingstermijn voldoet.

 • Ik heb geen factuur ontvangen, kunnen jullie een kopie sturen?

  We versturen facturen automatisch per e-mail zodra uw pakket wordt verzonden. Wanneer het uw eerste bestelling betreft, check dan a.u.b. dat de factuur niet per abuis in uw spamfilter terecht is gekomen.

  Mocht u helemaal geen factuur hebben ontvangen, kunt u een kopie opvragen via [email protected].

 • Ik heb een betalingsherinnering ontvangen, wat moet ik doen?

  Wanneer de betaling niet binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen is ontvangen, zal er een betalingsherinnering worden verstuurd. De 1e herinnering zal altijd zonder administratiekosten worden verstuurd. De eventuele tweede of derde herinnering zijn voorzien van administratiekosten en 2% rente.

  Betalingsherinneringen worden automatisch verzonden. Mocht u onterecht een betalingsherinnering hebben ontvangen, neem dan contact op met onze administratie via [email protected].


Retourzendingen en annulering

 • Ik wil de bestelde producten niet houden. Kan ik ze terugsturen?

  Wanneer u besluit de producten aan ons te retourneren, kunt u deze, voorzien van ingevuld retourformulier, terugsturen. Het retournummer wat u hiervoor nodig hebt, ontvangt u van onze klantenservice. Het retourformulier wordt automatisch met uw factuur meegezonden. Het risico en de kosten van een retourzending van ongewenste orders zijn voor uw rekening. Producten kunnen alleen worden geretourneerd volgens afspraak met onze verkoopafdeling.

  De producten moeten in onbeschadigde, wederverkoopbare staat worden geretourneerd, samen met alle accessoires en eventuele cadeautjes die u bij uw bestelling hebt ontvangen. De originele verpakking biedt de beste bescherming voor onze producten.

  Westpack behoudt zich het recht voor, om geretourneerde goederen te weigeren, wanneer deze tijdens transport zijn beschadigd, als gevolg van ontoereikende verpakking en/of bescherming van de producten. We raden u aan de producten aangetekend of via pakketpost te retourneren, omdat Westpack niet aansprakelijk gehouden kan worden voor producten die kwijt raken in de post.

  We raden u aan de producten aangetekend of via pakketpost te retourneren, omdat Westpack niet aansprakelijk gehouden kan worden voor producten die kwijt raken in de post.

  Na ontvangst van de geretourneerde, onbeschadigde en ongebruikte producten, zullen we het volledige bedrag van de geretourneerde producten crediteren. Producten die beschadigd zijn, gebruikt zijn, of anderszins indiceren dat deze niet met redelijke zorg zijn behandeld, kunnen resulteren in een niet-volledige restitutie of volledige weigering hiervan.

  Het risico en de kosten van een retourzending van ongewenste orders zijn voor uw rekening. Wanneer de goederen in uw bezit zijn, is het uw verantwoordelijkheid deze met een redelijke zorg te behandelen en - in het geval van een retourzending - deze niet te gebruiken. Retourzendingen dienen binnen 14 dagen te zijn aangemeld bij onze klantenservice.

 • Ik heb de bestelde producten niet ontvangen. Wat moet ik doen?

  Controleer a.u.b. dat de geleverde producten overeenkomen met de pakbon, nadat u uw pakket hebt ontvangen. Mocht er onverhoopt iets niet goed zijn gegaan, neem dan binnen 14 dagen contact op met onze klantenservice, zodat we de fout voor u kunnen herstellen.

 • De geleverde producten zijn beschadigd Wat moet ik doen?

  U bent als ontvanger verplicht om de producten te controleren na ontvangst. Mocht er onverhoopt iets beschadigd zijn geraakt, neem dan binnen 14 dagen contact op met onze klantenservice, zodat we de fout voor u kunnen herstellen. Westpack zal uw klacht behandelen en indien noodzakelijk de fout herstellen, het product vervangen of een kredietnota uitschrijven.

  Wanneer de goederen in uw bezit zijn, is het uw verantwoordelijkheid deze met een redelijke zorg te behandelen en deze niet te gebruiken.

 • Kan ik producten met logobedrukking terugsturen?

  Producten met logobedrukking, op maat gemaakte producten en producten die op enige wijze zijn verwerkt of behandeld, kunnen niet worden geretourneerd. Producten die niet langer in het assortiment zijn, besteld met 40% korting of meer, kunnen niet worden geretourneerd.


Folders en nieuwsbrieven

 • Hoe meld ik mij aan voor de nieuwsbrief?

  U kunt op de website aangeven welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen, via uw profielpagina, nadat u bent ingelogd. U kunt ook een e-mail sturen aan [email protected].

 • Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

  Om u af te melden klikt u onderaan de ontvangen e-mail op “afmelden”. U wordt automatisch van de mailinglijst verwijderd. Het kan zijn dat er een kleine vertraging ontstaat in het verwerken van de afmelding. U kunt op de website aangeven welke nieuwsbrieven u wilt ontvangen, via uw profielpagina, nadat u bent ingelogd. U kunt ook een e-mail sturen aan [email protected]


Gebruik van de webshop

 • Hoe kan ik mijn ordergeschiedenis bekijken?

  U kunt uw ordergeschiedenis online bekijken, via uw profielpagina op onze website. U logt in door uw gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. U kunt de producten gemakkelijk op nieuw bestellen, via de website Facturen van bestellingen die vóór 1 juni 2017 zijn geplaatst, zijn alleen zichtbaar als pdf-facturen. Het is helaas niet mogelijk om een herbestelling via een dergelijke factuur te plaatsen.

 • Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten, kunnen jullie mij helpen?

  Uw e-mailadres is uw gebruikersnaam. Mocht u het zich niet meer kunnen herinneren welk e-mailadres u voor de registratie hebt gebruikt, kan onze klantenservice u verder helpen.

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

  U kunt uw wachtwoord resetten op de website. Klik op “wachtwoord vergeten” en u ontvangt automatisch een e-mail met een link, waarmee u uw wachtwoord kunt resetten. Mocht dit niet werken, neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Heb ik al een account?

  Alle bestaande klanten hebben een account voor onze online shop. U kunt uw inloggegevens via de website of via de klantenservice opvragen. Onze medewerkers hebben geen toegang tot uw wachtwoord, maar kunnen wel een nieuw wachtwoord voor u aanmaken, of een link sturen waarmee u het wachtwoord zelf kunt resetten.

  Als u nog niet eerder bij ons besteld hebt, kunt u online een account aanmaken. Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres en u kunt zelf een wachtwoord kiezen. Na het bevestigen van de gegevens, kunt u direct bestellen; u hoeft niet eerst te wachten op verificatie. U ontvangt daarna een e-mail met uw login informatie.

 • Ik wil graag online bestellen, kunnen jullie mij daarbij helpen?

  Het is niet moeilijk om een bestelling via de website te plaatsen. Mocht u toch graag hulp ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice tijdens kantoortijden. We helpen u graag!

 • Kan ik producten met verschillende logo’s tegelijk bestellen?

  Ja, u kunt per product aangeven welk logo er gebruikt moet worden.

 • Kan ik producten met bedrukking in meerdere kleuren op de website bestellen?

  Vele van onze producten kunnen tegen meerprijs van een meerkleurige bedrukking worden voorzien. Er worden extra kosten gerekend voor elke extra kleur of elke extra bedrukking. Op dit moment is het niet mogelijk om verschillende bedrukkingskleuren te selecteren in de webshop. We raden u aan om één van de gewenste kleuren te selecteren en uw logo in kleur up te loaden. Tijdens het afronden van de bestelling kunt u vervolgens een opmerking plaatsen, waar u de eventuele instructies voor bedrukking kunt noteren.

 • Hoe bestel ik samples?

  Kies het doosje, tasje of zakje waarvan u een sample wilt ontvangen en klik op “bestel gratis sample” onder de foto. U kunt tot drie samples online bestellen. Wanneer u samples wilt ontvangen van een product waarbij deze optie niet zichtbaar is, raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice.


Overige vragen

 • Wat zijn de openingstijden van Westpack?

  We zijn alle werkdagen geopend.

  Maandag -Donderdag: 9:00 - 16:00
  Vrijdag: 9:00 - 14:00

 • Is Westpack tijdens de zomervakantie geopend?

  Ja, ons verkoopkantoor is het hele jaar geopend op alle werkdagen. Onze webshop is 24 uur per dag te gebruiken, op alle dagen van het jaar.

 • Is Westpack open tussen kerst en oud en nieuw?

  We zijn gesloten op 24, 25 en 26 december, en op 1 januari. De overige dagen rond kerst en oud en nieuw zijn we geopend.We are closed on the 24th, 25th and 26th of December, and the 1st of January, but are opened between Christmas and New Year’s Eve.

 • Mijn vraag staat niet in deze lijst, hoe kunnen jullie mij helpen?

  Laat ons helpen! Onze verkopers adviseren u graag.