Westpack CSR en Beleid

Westpack: CSR en Beleid

Verantwoordelijkheid

Westpack is grensverleggend. We zijn proactief in het nemen van beslissingen en veranderingen. Laten we zeggen dat we graag vooruit kijken. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van optimalisatie bij inkoop en kwaliteitstesten. We zorgen voor onze medewerkers, onze organisatie en onze rekrutering. Kortom, CSR.

Gemeenschap

Dankzij onze relatief kleine omvang zien we de klant als een gemeenschappelijk project. Niet jouw klant en mijn klant, maar onze klant. Bij ons is het volledige team op de hoogte van uw project. We bouwen een relatie op met onze klanten en nodigen ze uit naar China, wat een overtuigende en vertrouwde samenwerking garandeert.

Westpack staat bovendien ook intern heel sterk. Sociale activiteiten zorgen voor een sterke team spirit bij de medewerkers van het bedrijf. En dat voelen onze klanten. We zijn er voor hen en tonen oprecht interesse in hun project.

 

Betrouwbaarheid

De basis van Westpack is een klantenrelatie die gebaseerd is op vertrouwen. Een heldere organisatie, eerlijke dialoog en transparante cijfers zorgen voor duidelijke onderhandelingen met de klanten en leveranciers van Westpack. Dat is één van de redenen om voor ons te kiezen. Beloofd is beloofd en ons contract stopt pas als alles volgens afspraak is verlopen. Dit gedrag weerspiegelt zich in elke afdeling van onze organisatie. Betrouwbaarheid is één van onze belangrijkste waarden.

Zakelijk inzicht

Westpack staat voor correct zakelijk inzicht. Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor onze klanten. Een deal is pas goed als beide partijen zich erin kunnen vinden. We zijn er trots op en vinden het niet meer dan normaal dat we een belangrijk onderdeel vormen van de waardeketen van onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat langdurige relaties beide partijen ten goede komen. Dit is wat we bij Westpack zakelijk inzicht noemen.


Westpack: Beleid

In lijn met de waarden van Westpack, hebben CSR, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid hoge prioriteit in onze organisatie. En aangezien CSR voor veel van onze partners een aandachtspunt is, is het ook voor ons van fundamenteel belang. In China heeft Westpack, samen met Bureau Veritas en de Chinese divisie, een aantal leveranciers geselecteerd die verpakkingen produceren van hout, acryl en plastic - voor displays, tassen en dozen.

Bureau Veritas is van onschatbare waarde voor Westpack. Ze zorgen ervoor dat we "een kijkje kunnen nemen" in de bedrijfs- en productievoorwaarden van onze leveranciers. Zo krijgen we inzicht in alle relevante omstandigheden - niet alleen met betrekking tot de productie, maar ook de arbeidsvoorwaarden. Westpack kan rekenen op doorgelichte SA 8000- medewerkers, die CSR-audits uitvoeren samen met Bureau Veritas. Westpack is verantwoordelijk voor de naleving van de regels op het gebied van grondstofgebruik, duurzaamheid, arbeidsomstandigheden, kinderarbeid, betaling, overuren etc.

Ethisch verantwoord zakendoen in Azië vereist een ander niveau van zorgvuldigheid en voorzichtigheid vergeleken met Europa, waar de meeste van onze klanten zijn gevestigd. Trouw aan de kernwaarden van Westpack, doen we er alles aan om een duurzame impact te hebben op de landen waarin we actief zijn. Westpack is een volwaardig lid van Amfori, dat toegang geeft tot het BSCI-platform. Het platform staat bekend om zijn transparantie in het controleproces.

Een ander belangrijk voordeel is de Amfori Academy, die leden training en e-learning biedt en het personeel van Westpack in Azië in staat stelt hun expertise uit te breiden en op de hoogte te blijven van CSR. De medewerkers van onze leveranciers krijgen ook toegang tot de Amfori Academy, wat de waardeketen van Westpack sterker maakt. Hoewel we het auditplatform veranderen, zullen we onze nauwe samenwerking met Bureau Veritas, dat de BSCI-audits voor ons zal uitvoeren, voorzetten. Bureau Veritas helpt ons sinds 2014 bij het controleren van fabrieken.

We werken enkel samen met leveranciers die onze gedragscode hebben ondertekend en naleven, gebaseerd op SA 8000. We vragen hen een overeenkomst te ondertekenen waarin ze beloven onze richtlijnen en intenties 100% na te leven, in lijn met:

  • SA 8000
  • FSC®
  • EUTR (Westpack heeft er een 'licence to operate')
  • Reach (SVHC)

FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. www.fsc.org.
Ons FSC-licentienummer is FSC®C112509.


Westpack ESG-rapport

Lees meer over onze CSR-initiatieven en wat u van ons kunt verwachten in ons jaarlijkse CSR-verslag. Onze kernactiviteiten zijn human resources en het milieu.

Westpack CSR 2019
Westpack CSR 2019 (14.24 MB)
Westpack CSR 2020
Westpack ESG 2021
Westpack ESG 2021 (8.07 MB)
Westpack ESG 2022
Westpack ESG 2022 (4.74 MB)
Westpack ESG 2023
Westpack ESG 2023 (12.89 MB)

 

Westpack Documenten

Lees verder over EUTR, REACH en Westpack's Gedragscode

Westpack EUTR
Westpack EUTR (479.99 kB)
Westpack REACH
Westpack REACH (329.06 kB)
Westpack Code of Conduct
Mijn favorieten 0