Verbeter uw verpakkingsverbruik met deze 7 tips

This entry was posted 4 juli 2023

Verminderen, hergebruiken, recyclen. U kent waarschijnlijk de drie R's. Maar hoe brengt u de principes in de praktijk? Verpakkingen rijmen niet met duurzaamheid, maar u kunt veel doen om uw verpakkingsverbruik te verminderen. We hebben zeven tips voor u op een rijtje gezet, maar we denken dat u ze kunt gebruiken als startpunt voor nog meer tips!


VERLAAG

Het is misschien moeilijk om het aantal verzend- of sieradendoosjes te verminderen, maar door de maten aan te passen aan uw behoeften, helpt u het materiaalverbruik te verminderen.

1 Minder ruimte verspillen

Wat voor verpakking u ook gebruikt, er blijft altijd wat lucht over. Tenzij u uw sieraden vacuüm verpakt. Voorkom overtollige lucht in de verpakking door de juiste maten te kiezen. We staan klaar om u te begeleiden als u hulp nodig heeft.

Bekijk het volledige assortiment postdoosjes en enveloppen >

2 Kleinere maat

Kies de sieradendoosjes die het beste passen bij de maat van uw sieraden en help het materiaalverbruik te verminderen. Veel sieradendoosjes van Westpack hebben multifunctionele inserts. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor kettingen met hangers, oorbellen en zelfs sieradensets. We helpen u graag bij het vinden van de juiste sieradendoosjes en sturen u graag een gratis sample toe.


HERGEBRUIK

Wanneer een product in zijn oorspronkelijke vorm wordt gerecycled (een doos zoals een doos), geeft dit een goed milieukarma. Dit betekent dat er één product minder hoeft te worden vervaardigd en vervoerd. Hier zijn enkele suggesties voor het recyclen van Westpack-producten:

3 Gebruik de opvulling voor cadeauverpakkingen.

De volgende keer dat u een pakket van Westpack ontvangt, valt het op dat we bruin kraftpapier hebben gebruikt als opvulling. Dit papier is geweldig om cadeaus in te pakken. De gekrulde, grove look geeft het perfecte, knisperende gerecyclede gevoel. Probeer het eens.

Opvulmateriaal nodig voor uw eigen zendingen? Bekijk de verzendmaterialen uit ons eco-assortiment >

4 Cadeauverpakking zonder plakband

Begrijp ons niet verkeerd; we hebben niets tegen tape (en we denken dat tape geen wrok tegen ons koestert). Maar soms kunt u er goed aan doen om twee keer na te denken voordat u naar de tapedispenser grijpt. Als u het gebruik van plakband in uw cadeauverpakkingen kunt vermijden, geeft u uw klanten de mogelijkheid om het inpakpapier te hergebruiken. In plaats van plakband kunt u ook satijnlint of lint van houtvezelstof gebruiken, dat u gemakkelijk kunt losmaken en opnieuw kunt gebruiken. Over. En voorbij...

Bekijk het volledige assortiment verpakkingsmaterialen uit ons ECO-assortiment >

5 Recycling aanmoedigen

We denken dat de meeste mensen verpakkingen zouden willen recyclen. De vraag is eenvoudig: Hoe? Hier kunt u uw klanten goed advies geven. Geef uw ideeën door aan de binnenkant van de postdoosjes. U kunt ook een klein kaartje bevestigen.

Ideeën voor het uitpakken van ervaringen met een bericht >


RECYCLE

De mogelijkheden voor het einde van de levensduur van uw verpakkingsproducten spelen een grote rol. Wanneer uw verpakkingen recyclebaar zijn, wordt de productie en het verbruik van nieuwe grondstoffen bespaard.

6 Vermijd gemengde materialen

Verpakkingen die uit meerdere materiaallagen bestaan, verliezen de mogelijkheid om te worden gerecycled. U kunt het uw klanten dus gemakkelijker maken om de verpakkingen voor recycling te sorteren als u kiest voor een verpakking die uit één materiaal bestaat; bijvoorbeeld plastic of karton.

7 Kies voor recycleerbare of hernieuwbare materialen

Hout, katoen en linnen zijn goede voorbeelden van hernieuwbare en recyclebare materialen. Als u kiest voor gecertificeerde producten, zoals FSC®, weet u dat de toeleveringsketen goed wordt beheerd.


Waarom zijn FSC®-gecertificeerde producten een goede keuze?

Het FSC-keurmerk is uw garantie dat het gebruikte materiaal afkomstig is uit een FSC-bos, waar niet meer hout wordt gekapt dan het bos kan reproduceren. Het betekent ook dat het dieren- en plantenleven in de bossen in kwestie worden beschermd, net zoals de bosarbeiders worden opgeleid, over de juiste veiligheidsuitrusting beschikken en een eerlijk loon ontvangen.

Alle FSC-certificeringen wereldwijd zijn gebaseerd op dezelfde basisprincipes. Met andere woorden, wanneer u een product met FSC-keurmerk koopt, weet u wat u krijgt - of het product nu uit Denemarken of Bolivia komt.

Gebruik het ECO-Friendly-label als richtlijn

ECO is Westpack's eigen merk en wordt gebruikt als richtlijn voor onze klanten.

Een product kan het ECO-keurmerk behalen op basis van verschillende milieuoverwegingen. Het label wordt toegekend aan producten die zijn gemaakt van grondstoffen die FSC®-gecertificeerd, Fairtrade®-gecertificeerd, biologisch of gerecycled zijn - lees hier meer over ECO.

Gebruik het ECO-label als maatstaf voor producten die een beter alternatief zijn voor traditioneel geproduceerde producten. Op elk product kunt u de milieuoverwegingen zien die zijn genomen en beslissen of ze geschikt zijn voor uw merk.


FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. www.fsc.org. Ons FSC-licentienummer is FSC®C112509.

Geplaatst in: Tips & Tricks, ECO
By Westpack
More from this author
Vond je dit artikel leuk?
0
0
Mijn favorieten 0