ECO - het milieuvriendelijke alternatief

This entry was posted 5 april 2019

Onze klanten zijn laaiend enthousiast over al onze nieuwe milieuvriendelijke producten. We noemen deze producten “ECO”. Lees hier wat er precies onder die noemer valt:

ECO is Westpack’s eigen keurmerk, dat gebruikt wordt als parapluterm voor alle milieuvriendelijke producten in ons assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan producten gemaakt met FSC®-gecertificeerde materialen, biologische materialen, gerecyclede materialen of producten die een Fairtrade®-keurmerk hebben.

De meeste ECO-producten zijn voorzien van een subtiel ECO-keurmerk, waardoor u ook aan uw klanten kunt laten zien dat u milieubewust bezig bent.

Er zijn ook een aantal producten die onder de ECO-noemer vallen, maar toch niet voorzien zijn van ons keurmerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cadeaupapier dat van FSC®-papier of van gerecycled papier wordt gemaakt, of een aantal van onze vouwdoosjes.

Daarom staat er geen ECO op de vouwdoosjes >
Bekijk alle ECO-artikelen >


FSC® staat voor Forest Stewardship Council ® en is een internationaal non-profit keurmerk voor hout en papier.

Het FSC-keurmerk garandeert dat het gebruikte materiaal uit FSC-bosbouw afkomstig is, waar niet meer bomen worden gekapt dan het bos weer kan reproduceren. Dit betekent ook dat de flora en fauna in deze bossen beschermd zijn, de houthakkers zijn speciaal voor het werk opgeleid, een goede veiligheidsuitrusting hebben en een eerlijk loon krijgen.

Alle FSC-keurmerken overal ter wereld gaan uit van dezelfde basisprincipes. Als u een product met het FSC-keurmerk koopt, weet u, met andere woorden wat u krijgt, ongeacht of het product uit Denemarken of Bolivia afkomstig is.

Onder onze bestverkochte FSC-producten vallen onder andere de Boston ECO en Frankfurt ECO sieradendoosjes. Deze doosjes zijn tevens voorzien van een FSC-certificaat, aan de binnenzijde van de bodem, onder het foam.

Bekijk alle FSC-producten >
Lees meer over FSC >


Fairtrade® is een internationaal keurmerk dat zich inzet voor boeren en arbeiders in een aantal van de armste landen ter wereld, om hen een eerlijk loon en betere werkomstandigheden te bieden. Daarnaast wordt er een aantal eisen aan het milieuvriendelijk verbouwen van gewassen en aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen gesteld.

De werkplekken en -omstandigheden worden regelmatig en onaangekondigd gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat er wordt voldaan aan de normen. Daarnaast moet de verkoper van Fairtrade-producten voldoen aan de handelsvoorwaarden van Fairtrade.

In 2018 lanceerde Westpack haar eerste Fairtrade-product: Fairtrade sieradenzakjes gemaakt van biologisch katoen. Het Fairtrade-logo is duidelijk te zien aan de binnenzijde van het zakje. Hierdoor laat u ook tegenover uw klanten zien dat u ethische toont.

Bekijk alle Fairtrade-producten >
Lees meer over Fairtrade >


Gerecycleerd versus recycleerbaar Mensen vragen ons vaak naar het verschil tussen recycleerbare producten en producten gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Een product moet natuurlijk in de eerste plaats recycleerbaar zijn om later gerecycleerd te kunnen worden. Met andere woorden: het materiaal waaruit het product bestaat, kan worden gerecycleerd. Het is heel waarschijnlijk dat het product - nadat het op de juiste manier is weggegooid - in nieuwe producten terechtkomt.

Een gerecycleerd product betekent dat het (deels) is gemaakt van reeds bestaande afgedankte producten. Met andere woorden: het materiaal waaruit het product bestaat, bestond ooit als onderdeel van andere producten.

De twee termen "gerecycleerd" en "recycleerbaar" zijn nauw met elkaar verbonden. Het hangt er van af in welk stadium van de levenscyclus het product zich bevindt.


Wilt u meer weten over wat Westpack doet voor het milieu?
Lees meer in ons CSR-rapport >

Ons FSC licentienummer is FSC®C112509


Geplaatst in: ECO
Vond je dit artikel leuk?
0
0
Mijn favorieten 0