BOSTON ECO: Milieuvriendelijke sieradendoosjes - nu ook met milieuvriendelijk interieur

This entry was posted 14 februari 2020
Milieuvriendelijke sieradendoosjes met biologisch afbreekbare inleg.

De milieuvriendelijke sieradendoosjes uit de Boston ECO serie zijn van meet af aan een succes. De populariteit van deze sieradendoosjes is de laatste jaren alleen maar toegenomen, nu vele klanten duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Maar het huidige sieradendoosje kan nóg milieuvriendelijker worden gemaakt. Daarom introduceren we nu een geüpdate versie met een milieuvriendelijke inleg. Voor deze nieuwe versie hebben we namelijk het traditionale foam kussentje (gemaakt van polyuretaan) vervangen voor een kartonnen inleg, gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton.


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Bij Westpack is er geen twijfel over mogelijk dat milieuvriendelijke verpakkingen erg in trek zijn. Maar er zijn verschillende gradaties van milieuvriendelijkheid. Onze klanten vragen in hoge mate naar een doosje wat ook van een milieuvriendelijk interieur voorzien is. Men zou kunnen zeggen dat we onder (positieve) druk zijn gezet om tot een oplossing te komen.

Een milieuvriendelijk alternatief

De welbekende foam kussentjes worden al jaren gebruikt als standaardinterieur voor vele sieradendoosjes. En met een reden: ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zien er netjes uit en geven de doosjes een luxe uitstraling. Maar foam blijft foam. En foam is gemaakt van plastic.

Onze klanten vragen dagelijk om een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke foam kussentjes waarmee zoveel sieradendoosjes gevuld zijn.

Het foam dat Westpack in zijn sieradendoosjes gebruikt, wordt in Europa geproduceerd. Deze leveranciers zijn natuurlijk onderworpen aan de Europese regels m.b.t. uitstoot, productieprocessen en arbeidsomstandigheden. Maar ondanks dat alles, hebben foam interieurs invloed op het milieu, simpelweg omdat foam van plastic wordt gemaakt. We waren daarom vastbesloten om een milieuvriendelijk alternatief te vinden dat net zo functioneel is.


Een luxe uitstraling

De nieuwe, milieuvriendelijke inlegjes zijn - net als de sieradendoosjes - gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton. De interieurs hebben eenzelfde oppervlak als de foam inlegjes, namelijk een topcoat van velours. Deze topcoat wordt van viscose gemaakt, wat een natuurlijk nevenproduct uit houtproductie is. Als de inleg met uw sieraden eenmaal in het doosje geplaatst zijn, is het verschil met de traditionele foam kussentjes niet groot. Met andere woorden: een sieradendoosje dat er vrijwel hetzelfde uitziet als voorheen, maar dat nu door en door milieuvriendelijk is.

Milieuvriendelijke sieradendoosjes in naturel karton met een biologisch afbreekbare kartoninleg.
Milieuvriendelijke sieradendoosjes in zwart karton met een biologisch afbreekbare kartoninleg.

Net zo veelzijdig als foam kussentjes.

Net zoals de foam interieurs zijn de nieuwe inlegjes geschikt voor een heleboel verschillende combinaties van sieraden. De interieurs zijn namelijk voorzien van vele verschillende inkepingen, geschikt voor allerlei soorten juwelen.

Niet eerder was er zoveel flexibiliteit binnen de milieuvriendelijke verpakkingen voor sieraden!

“We voegen Boston ECO in zes nieuwe modellen aan het assortiment toe. U kunt deze doosjes bestellen met foam, met milieuvriendelijke kartonnen insert, of helemaal zonder interieur” vertelt Henrik Hansen, salesmanager bij Westpack. “Niet eerder had u zoveel flexibiliteit binnen de milieuvriendelijke verpakkingen voor sieraden!”

We hebben ook een instructie voor u samengesteld, die u precies uitlegt hoe u de inlegjes optimaal benut en hoe u ze moet vouwen.

Bekijk de instructie hier >
Bekijk sieradendoosjes zonder insert hier >
Bekijk Boston ECO met kartonnen interieur hier >


Uw feedback leidt tot nieuwe producten

Deze nieuwe milieuvriendelijke inlegjes zijn tot stand gekomen mede door de feedback die we van onze klanten hebben ontvangen.

“We wisten van meet af aan dat het niet makkelijk zou worden om een eco-alternatief te vinden voor onze foam inserts. Maar ik kan met trots melden dat we ons doel hebben bereikt, door gedegen productontwikkeling, maar ook op basis van de vele goede gesprekken die wij met onze klanten hebben gevoerd.” vervolgt Henrik Hansen.

We hebben hiermee een sieradendoosje gecreëerd dat volledig afbreekbaar is.

“De functionaliteit is natuurlijk ook belangrijk voor onze klanten. Mede daardoor worden de inserts en de sieradendoosjes apart geleverd. Uit ervaring blijt namelijk dat het veel gemakkelijker is de sieraden eerst in de insert te plaatsen en dan pas de insert, met sieraden en al, in het doosje te plaatsen. Elke insert is voorzien van vouwlijnen, waardoor het vouwen een fluitje van een cent is”, legt hij uit.


Heeft u ook een goed idee?

Heeft u een goed idee voor een nieuw product in gedachten, een product dat u graag aan ons assortiment toegevoegd zou zien? Of ontbreekt er een product in ons assortiment dat u dagelijks gebruikt? Stuur ons dan een mailtje via [email protected]. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat juist uw idee tot het volgende nieuwe product leidt.


Wat betekenen ECO en FSC?

Dat vertellen we u graag.

ECO-friendly

ECO is Westpacks eigen merk, dat dienst doet als onze overkoepelend begrip voor alle milieuvriendelijke producten. Hieronder vallen bijvoorbeeld alle biologische, gerecyclede, Fairtrade® en FSC®-producten.

Lees meer over het ECO-concept >

FSC®-gecertificeerd

Het FSC® keurmerk is uw garantie, dat het gebruikte materiaal uit een FSC®-bos afkomstig is, waar het bos na de houtooogst de kans krijgt zich te herstellen. Dit houdt tevens in dat het dieren- en plantenrijk in deze bossen beschermd blijven en dat bosarbeiders genieten van goede arbeidsomstandigheden voor wat betreft bijv. loon en veiligheid.

Lees meer over het FSC®-keurmerk >FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. www.fsc.org.
Ons FSC-licentienummer is FSC®C112509.

Geplaatst in: ECO, Sieradenverpakkingen
Vond je dit artikel leuk?
0
0
Mijn favorieten 0