Nieuw: Fairtrade voor uw sieraden

This entry was posted 20 november 2018

Boston Eco, Frankfurt Eco, Torino Eco, milieuvriendelijk cadeaupapier, doosjes en linten in gerecycled plastic, een biologisch afbreekbaar plastic zakje en nu ook Fairtrade sieradenzakjes. Milieuvriendelijke producten zijn helemaal hip, en met goede redenen!

Salesmanager Henrik Hansen legt uit: "Wij vinden het belangrijk om milieubewust bezig te zijn. Dit laten we ook zien in onze CSR-strategie, waar milieubewustheid één van de belangrijkste speerpunten is. Daarnaast merken we dat onze klanten steeds vaker naar milieuvriendelijke verpakkingen vragen.

Lees het CSR-rapport van Westpack

Populaire zakjes

Sieradenzakjes zijn op dit moment erg in trek. Ze worden niet alleen voor sieraden gebruikt, maar juist ook vaak als cadeauzakjes voor schoonheidsproducten, make-up, nagellak, accessoires, etc.

"Wij wilden graag een milieuvriendelijk alternatief voor het klassieke sieradenzakje in ons assortiment opnemen. We kwamen al snel op het idee om deze zakjes in katoen te laten produceren. Dit omdat katoen biologisch geteeld kan worden en biologisch afbreekbaar is" vertelt Henrik. "Ons inkoopkantoor vond gelukkig een goede leverancier van biologisch katoen."

Ook nog eens Fairtrade

Het uitgangspunt was biologisch katoen, maar nadat we een Fairtrade®-gecertificeerde leverancier vonden, waren we er snel uit. Immers, dat de sieradenzakjes van biologisch Fairtrade katoen zijn gemaakt, maakt dat het product nóg aantrekkelijker is. Fairtrade is in Nederland vooral bekend onder de naam Max Havelaar.

“Sieradenverpakkingen kunnen niet zomaar van elk materiaal worden gemaakt. We stellen strenge eisen aan het materiaal en het productieproces, om te kunnen garanderen dat uw sieraden niet aanlopen in de zakjes” legt Henrik uit en vervolgt “De zakjes zijn daarnaast allemaal voorzien van ons eigen eco-friendly stempel, waarmee we al onze milieuvriendelijke producten bedrukken. Het zakje is ook voorzien van een Fairtrade etiket, wat in de kraag van het zakje genaaid is. Fairtrade o.a. staat voor een eerlijke behandeling van boeren in ontwikkelingslanden. Wij zijn er trots op dat we deze zakjes kunnen verkopen, omdat onze klanten hiermee ook een milieubewuste uitstraling kunnen creëren.“.Logobedrukking - ja graag!

Bedrukte verpakkingen kunnen een zeer positieve bijdrage leveren aan uw marketingstrategie en huisstijl. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat ook deze zakjes met een logo kunnen worden bedrukt.

“De zakjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor elk zakje een unieke en rustieke uitstraling heeft. Laat ze met uw logo bedrukken om uw huisstijl herkenbaar te kunnen laten terugkomen in uw verpakkingen. Zo’n mooi zakje is dan ook nog eens milieuvriendelijk. Is dat geen mooi signaal om aan uw klanten te geven?” concludeert Henrik.


Fairtrade

Fairtrade is een internationaal keurmerk, dat staat voor een eerlijke behandeling van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden, met daarbij een eerlijk loon en betere werkvoorwaarden. Tegelijkertijd wordt er tijdens het productieproces rekening gehouden met het milieu. De Fairtrade katoenboeren zijn verzekerd van een minimumprijs. Daarnaast ontvangen de boeren een extra bonus en beslissen zij mee over hoe deze gebruikt dient te worden. Er wordt voornamelijk geïnvesteerd in opleidingen, infrastructuur en andere sociale en milieugerichte verbeteringen. Kies voor Fairtrade en help mee de wereld te verbeteren, stap voor stap. Fairtrade is in Nederland vooral bekend onder de naam Max Havelaar.
www.maxhavelaar.nl/


De sieradenzakjes zijn verkrijgbaar in naturel katoen en zwart, in vier verschillende maten. Elk zakje is voorzien van het Westpack eco-keurmerk en een Fairtrade-etiket, wat met zijn karakteristieke kleuren door velen wordt herkend. De combinatie van deze twee keurmerken maken dat u ook gemakkelijk aan uw klanten kunt laten zien dat u voor een milieubewuste verpakking hebt gekozen.

Geplaatst in: ECO
Vond je dit artikel leuk?
0
0