Branding – de kunst van de herkenbaarheid

This entry was posted 9 januari 2018


We horen vaak dat branding van uw merk of zaak zo belangrijk is. Maar waarom is het belangrijk en hoe doet u dat?

Eerst even een weetje: Het woord “branding” komt van het Engelse woord voor brandmerken, wat werd gebruikt om vee van verschillende eigenaren te kunnen onderscheiden. Tegenwoordig hebben we het niet meer over vee, maar over bedrijven, producten en merken die zich van anderen willen onderscheiden, met een herkenbare huisstijl.

Branding – is dat wat voor mij?

Jazeker! Zo simpel is het. U denkt misschien dat branding vooral voor grote bedrijven belangrijk is, maar niets is minder waar. Kleinere bedrijven en merken moeten zich ook van de rest onderscheiden. Juist in de detailhandel is de concurrentie soms moordend.

Denk alleen al aan hoeveel edelsmeden en juweliers er bij u in de buurt zijn; het gebeurt zelden dat u de enige bent. We willen er met goede branding voor zorgen dat klanten juist ú kiezen.

Er is geen twijfel over mogelijk: Goede klantenservice en keuze van de juiste sieraden zijn enorm belangrijk. Daarin bent u expert, daar mengen we ons niet in.

Waar wij in beeld komen is met het visuele gedeelte. Want branding draait om onderscheiding en identificatie, waarvoor uw logo en uw bedrijfsnaam belangrijk zijn. Het gaat er om een herkenbare huisstijl te scheppen.

Alles draait om communicatie

Branding is communicatie. In deze moderne wereld wordt er meer dan ooit gecommuniceerd, via sociale media, maar ook “offline” via mond-tot-mondreclame. Iedere keer dat dit gebeurt heeft u de mogelijkheid iets over uw merk of zaak te vertellen, door uw producten.

Denk bijvoorbeeld aan uw etalage. Hoeveel potentiële klanten lopen elke dag langs uw etalage? Sommigen nemen misschien een foto en delen deze. Daarom is het zo belangrijk dat uw klanten nooit een moment hoeven te twijfelen dat het om UW etalage gaat.

Deze herkenbaarheid zorgt ervoor dat wanneer een klant vervolgens tot kopen overgaat, de keus natuurlijk op uw zaak valt. Dit geldt niet alleen voor een fysieke winkel, zeker ook uw “online etalage” op de website is dit belangrijk.

Zo wordt u herkenbaar

Wij kunnen natuurlijk niet helpen met uw hele communicatiestrategie of grafische profiel. Waar we u wél mee kunnen helpen is het bedrukken van uw verpakkingen en displaymateriaal, met een mooi logo.

Uw klanten zien direct dat dit mooie product bij u verhandeld wordt. Voorzie uw display van een logo, of juist uw prijskaartjes. Gebruik bedrukte verpakkingen als deel van uw etalage.

Branding via verpakkingen

Ledere keer dat u uw sieraden in een doosje meegeeft aan de klant, stuurt u een kleine ambassadeur de deur uit.

Elk doosje of zakje doet uw klanten zich herinneren waar het sieraad vandaan komt en wie u bent.

Maak gebruik van deze kans en gebruik een herkenbare verpakking met naam en logo.

Branding via etalagemateriaal

Bestel displaymateriaal met uw logobedrukking. Combineer dit eventueel met onbedrukte displays. We willen dat u een elegante etalage kunt maken, zonder dat uw logo te veel gaat overheersen.

Gebruik doosjes en verpakkingen in uw etalage, waarmee u gemakkelijk uw logo kunt tonen en uw herkenbaarheid kunt vergroten. Maak handig gebruik van ons displaymateriaal met displayvenster, waar u gemakkelijk reclame, informatie of merknamen in kwijt kunt.

Doe inspiratie op hoe u uw logo in uw etalage kunt verwerken door onze inspiratiegalerie op onze website te bekijken, of volg ons op Instagram.

Vond je dit artikel leuk?
0
0
Mijn favorieten 0