Klantendossier:

Kalevala Koru Oy

Elk sieraad vertelt een verhaal

Ook deze op boeken geïnspireerde sieradendoosjes.

Het grootste sieradenmerk van Finland, KALEVALA, laat zijn klanten hun sieradendoosjes met trots tentoonstellen: uit de lade van het dressoir en in het licht. Ze zien er misschien uit als een pageturner, maar zorgen voor een saga van sprankeling als je ze openmaakt.

Eens was een boekenplank slechts een praktisch meubelstuk. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt als een medium voor zelfexpressie. Met de minimalistische benadering van interieurdecoratie die tegenwoordig overheerst, is dit een van de weinige plekken in uw huis waar u een ingewikkeld verhaal kunt vertellen over wie u bent.

Met hun nieuwe kijk op het opbergen van sieraden, speelt KALEVALA in op deze trend. Klanten hebben de keuze om hun nieuwe aankopen op de traditionele manier op te bergen, in de la van het dressoir, of op de boekenplank, de salontafel of het nachtkastje.

Het feit dat KALEVALA zijn naam ontleent aan een episch dichtwerk, maakt het verband met het ontwerp van de doosjes nog passender ('De Kalevala' is een werk uit de Finse mythologie en folklore).

Een collectie (sieraden) werken

Enkele van 's werelds meest verfijnde sieradenmerken brengen vakkundig het versterkende karakter van hun sieraden over. Kennis is ook macht. En met KALEVALA zien we deze twee samenkomen, zowel qua vorm als expressie.

Elk van de sieradendoosjes draagt een titel in het Fins, gevolgd door een Engelse vertaling (bijv. Alkuperäinen ja ikuinen - Original and everlasting). Alles, van het subtiel gestructureerde oppervlak tot de typografie van de titel op de rug, zorgt ervoor dat deze doosjes naadloos opgaan in de literatuur van de klant.

Het ontwerp

Ze zeggen dat je een boek niet aan de hand van zijn omslag moet beoordelen. Dit is een uitzondering. De verbondenheid met de Finse cultuur en natuur wordt duidelijk wanneer we de sieradendoosjes van dichtbij bekijken. Een natuurlijk maar koud kleurenschema, in combinatie met een groot aantal botanische thema's en iconische libellenvleugels, vertellen het verhaal van een merk dat diep verbonden is met zijn culturele wortels.

Elk deksel (of voorklepje) van de sieradendoosjes wordt op zijn plaats gehouden door kleine magneten, maar gaat heel gemakkelijk open. Aan de binnenkant (op pagina één) bevindt zich een ovale uitsnijding die het interieur omlijst, waardoor het betreffende sieraad wordt ondersteund.

KALEVALA heeft inderdaad een poëtische kijk op sieradendoosjes gecreëerd, iets waarvan we dachten dat we het van binnen en van buiten kenden. We zijn natuurlijk enorm trots dat ze voor Westpack hebben gekozen om hun sieradendoosjes te leveren.

Over Kalevala

Het geliefde Finse sieradenmerk KALEVALA is de thuisbasis van vooruitstrevend en tijdloos design en staat bekend om zijn iconische 'Planetoid Valleys'-ketting, gedragen door prinses Leia in Star Wars. KALEVALA-stukken zijn meer dan sieraden; het zijn draagbare sculpturen.

De geschiedenis van KALEVALA is het verhaal van een inzamelingsactie voor een goed doel welke is uitgegroeid tot het grootste sieradenbedrijf van Finland. In de jaren dertig werkte de schrijfster Elsa Heporauta samen met een bijeenkomst van vrouwen die actief waren in maatschappelijke kwesties. Het doel was om een standbeeld te financieren ter ere van de vrouwen in Finland. Om geld in te zamelen, verkochten ze sieraden. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werden de inkomsten echter gebruikt voor humanitaire doeleinden.

Door de jaren heen werd KALEVALA geassocieerd met vele gerespecteerde ontwerpers, zoals Zoltán Popovits en Björn Weckström. Vandaag de dag leeft de erfenis voort in ontwerpen van briljante kunstenaars zoals Tiina Arkko, Anni Ruuth en Taru Harmaala Chaloff.

Het recyclingpercentage van de edelmetalen die KALEVALA gebruikt om zijn sieraden te maken, is hoog. Zo wordt 100 procent van het goud en meer dan 99 procent van het zilver gerecycled. KALEVALA is een pionier op het gebied van circulaire sieraden. Het doel is om prachtige sieraden te maken die de tand des tijds doorstaan, van het ene jaar in jaar uit, van generatie op generatie.

Kalevala heeft diepe wortels in de Finse cultuur en geschiedenis. Het is eigendom van de Kalevala Women's Association, die cultureel werk in Finland ondersteunt. Alle KALEVALA-sieraden worden gemaakt in Helsinki en combineren eeuwenlang traditioneel Fins vakmanschap van goudsmeden.

Over de familienaam Kalevala

De Kalevala wordt beschouwd als het Finse nationale epos en kan worden gezien als een cultureel equivalent van Beowulf of de IJslandse sagen. Het werd in de 19e eeuw samengesteld door de filoloog Elias Lönnrot.

Een groot deel van het plot in de Kalevala draait om de Sampo, een mystiek artefact dat is gesmeed door de smid Ilmarinen en dat de bezitter veel geluk en rijkdom brengt.

J.R.R. Tolkien werd beïnvloed door de Kalevala toen hij The Lord of The Rings schreef en was gefascineerd door de Finse taal en cultuur.

Bezoek online de website Kalevala Koru.