• 60 års erfarenhet inom förpackningsindustrin
 • Låg frakt snabb leverans
 • 30 dagar kredit
SPRÅK SEK
CHOOSE LANGUAGE
Välj valuta
DELIVERY IN:
OK
Menu
 • SPRÅK SEK
  CHOOSE LANGUAGE
  Välj valuta
  DELIVERY IN:
  OK
 • Kundservice

  Frakt och leverering

  Gratis frakt 
  Vid order över 4000 kr.

  Låg frakt
  Endast 90 kr.

  Snabb leverans
  Vi skickar inom 24 timmar/utan logotryck

  Hurtig levering
  1 hverdag i hele landet

  Öppettider


  Måndag-Torsdag: 8:00 - 20:00
  Fredag: 8:00 - 15:00
Mina favoriter (0) 

Nyhet: miljövänliga smyckesaskar, tillverkade av återvunnen plast


Westpacks eco-serier förser våra kunder med ett miljövänligt alternativ till några av våra mest populära smyckesaskar. I år presenterar vi ett helt nytt koncept: smyckesaskar tillverkade av återvunnen plast. I detta blogginlägg kan du läsa mer om plaståtervinning, smyckesaskarna, och hur de skiljer sig från vanliga plastaskar.

Vad är återvunnen plast?

Eftersom plast inte är biologiskt nedbrytbart är återvinning av plast en viktigt del i de globala ansträngningarna för att minska plastavfall i miljön. Henrik Jensen, plastingenjör på Westpack, ansvarar för utvecklingen av denna nya plastask. Han förklarar hur återvinningsprocessen fungerar: "Plaståtervinning avser processen att återvinna avfall eller rester av plast och bearbeta det till en användbar produkt."

Om själva plasten förklarar Jensen: ”Vi använder återvunnen högpåverkande polystyren (HIPS) för att producera de nya miljövänliga smyckesaskarna i plast.” HIPS-plast är en hård typ av plast, som vanligtvis används för att producera leksaker, TV-apparater, vitvaror, etc.

Återvinningsprocessen förklarad:

Jensen fortsätter: "Vi samlar in HIPS-avfall från industriella produktioner och strimlar det i små bitar (1). Dessa små bitar rengörs (2), smälts ner och bearbetas till små pellets, även känt som plastgranulat (3). Detta granulat är efter detta redo för återanvändning och kan användas för att producera nya smyckesaskar."


Torino smyckesaskar

Torino smyckesaskar har varit en del av vår bästsäljande smyckesaskar i åratal. Vi har utökat denna serie med en ny, miljövänlig version, tillverkad av återvunnen plast. Torino Eco är vår första plastask någonsin tillverkad av återvunnen plast. Förutom att de är mer miljövänliga, är lådorna nästan identiska med Torino lådor som ni minns dem: en matt plastlåda med elegant bearbetning i guld eller silver.

Se Torino smyckesaskar här >>>Seville smyckesaskar

Seville-serien har funnits bland vårt sortiment i många år. Denna populära smyckesask finns nu också i en miljövänlig version. Denna version av återvunnen plast är praktiskt taget omöjlig att skilja från de ursprungliga askarna. De mattsvarta askarna med rundade kanter har en bomullsvadderad insida.

Se Seville smyckesaskar här >>>


Vad är skillnaden?

Även om smyckesaskar i återvunnen plast liknar originalförpackningarna kommer de med skarp syn att upptäcka några skillnader. Jensen utvecklar: ’Återvunnen plast är något mindre intensivt svart än konventionella svarta plastaskar. Skillnaden är subtil men märkbar om man tittar noga.’

Dessutom märker vi alla återvunna plastförpackningar med vår miljövänliga logga, tillsammans med en symbol som indikerar att lådan är tillverkad av återvunnet material. Detta kommer att bidra till att göra ditt gröna budskap synligt för dina kunder, genom att aktivt visa dem att du använder miljövänliga förpackningar.


Miljövänliga askar av kartong

Förutom miljövänliga plastaskar, har Westpack ett ganska stort urval miljövänliga smyckesaskar, tillverkade i kartong som kommer från hållbara källor.

Glömt ditt lösenord?

Skriv in din e-postadress nedan och klicka på skicka.
Du kommer få en länk till din e-postadress för att återställa ditt lösenord.

loading...