ECO - det miljövänliga alternativet

This entry was posted 5 april 2019

Vi upplever ett otroligt positivt svar på våra miljövänliga produkter. Vi kallar dem "ECO", och vad det täcker kan du få en översikt över här:

ECO är Westpacks egna märkning. En vara kan få ECO-märkningen på grund av flera miljömässiga skäl. ECO-märket tilldelas varor som antingen är gjorda av råvaror som är FSC®-certifierade, Fairtrade®-märkta, organiska eller återvunna.

ECO-märket placeras så att det är tydligt på smyckesaskar och påsar. Vi gör det för att ECO-märket skickar en tydlig signal, vilket är enkelt för dig att vidarebefordra till dina kunder.

Men det finns också varor som bär ECO-märket på bilden på hemsidan, men inte i namnet eller på själva produkten. Dessa är presentpapper som antingen är FSC-märkta eller gjorda av återvunnet material. Precis som vikaskarna Plano A, Plano 1000 och Cairo är FSC-märkta utan att fysiskt bära den lilla ECO-symbolen.

Därför står det inte ECO på vikaskarna >
Se alla ECO-varor >


FSC® står för Forest Stewardship Council® och är ett internationellt icke-vinstdrivande märkningssystem för trä och papper

FSC-märket är din garanti för att materialet som används kommer från en FSC-skog där inget annat trä faller än vad skogen kan reproducera. Det innebär också att djur- och växtlivet i berörda skogar är skyddat, precis som skogsarbetarna är utbildade, har rätt säkerhetsutrustning och får en rättvis lön.

Alla FSC-certifieringar världen över bygger på samma grundläggande principer. Med andra ord, när du köper en FSC-märkt produkt vet du vad du får - oavsett om produkten kommer från Danmark eller Bolivia.

Bland våra absolut mest sålda FSC-produkter hittar du Boston Eco och Frankfurt Eco smyckesaskar. Dessa två smyckesaskar har vårt FSC-licensmärke tryckt under skummet.

Se alla FSC-varor >
Läs mer om FSC >


Fairtrade® är ett internationellt märkningssystem som arbetar för att säkerställa att jordbrukare och arbetstagare i några av världens fattigaste länder får en mer rättvis inkomst och bättre arbetsförhållanden. Samtidigt ställs ett stort antal krav för miljövänlig odling och användning av bekämpningsmedel.

Anmälda och oanmälda inspektioner av arbetsplatser utförs regelbundet för att säkerställa att alla normer följs. Samtidigt, som en återförsäljare av rättvisemärkta produkter uppfyller Fairtrade handelsnormer.

2018 lanserade Westpack sin första Fairtrade produkt: Fairtrade påsar i ekologisk bomull. Här är den välkända Fairtrade-logotypen placerad tydligt så att du kan visa ditt etiska engagemang för dina kunder.

Se alla Fairtrade-varor >
Läs mer om Fairtrade >


Återanvändbar eller återvunnen? Vi får ofta frågan vad som är skillnaden mellan återvinningsbara produkter och produkter tillverkade av återvunna material.

Det faktum att en produkt är återvinningsbar är en förutsättning för att den ska kunna återvinnas senare. Med andra ord: Materialet som produkten består av har potential att återvinnas. Det är troligt att produkten - när den väl har sorterats ordentligt - kommer att ingå i nya produkter.

Att en produkt har återvunnits innebär att den (helt eller delvis) består av material från tidigare produkter. Med andra ord: Materialet har redan gått in i minst en produktlivscykel.

På detta sätt är de två termerna "återvunnen" och "återvinningsbar" nära besläktade. Det är bara en fråga om vilken del av produktens livscykel vi har att göra med.


Vill du veta mer om Westpack och miljön?
Hitta alla detaljer i vår CSR-rapport >

Vårt FSC licensnummer är FSC® C112509


Publicerat i: ECO
Gillar du det här inlägget?
0
0